Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Έκτακτα μέτρα στον ALPHA

Έκτακτα μέτρα στον ALPHA

Συνάντηση με όλους τους εργαζομένους του ALPHA πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις τουStudio Pro. Η συνάντηση ήταν αναμενόμενη καθώς σε συνάντηση πριν από δέκα περίπου ημέρες των στελεχών με τον Πρόεδρο του ALPHA Δημήτρη Κοντομηνά τους είχε ανακοινωθεί πως η διοίκηση του σταθμού σκέφτεται να πραγματοποιήσει έκτακτα μέτρα προκειμένου να καταφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός να ανταπεξέλθει στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν και στο τηλεοπτικό τοπίο.

Ωστόσο ο ίδιος ο επιχειρηματίας είχε τονίσει πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να μην χαθεί καμία θέση εργασίας! Η συνεχής μείωση της διαφημιστικής δαπάνης όμως δεν αφήνει αρκετά εναλλακτικά περιθώρια ώστε να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση.

Έτσι, στη συνάντηση που έγινε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του ALPHA Δημήτρης Φουρλεμάδης ανακοίνωσε πως τους επόμενους πέντε μήνες θα πραγματοποιηθεί 20% μείωση σε όλους τους μισθούς των εργαζομένων, σημειώνοντας όμως ότι από αυτή τη μείωση εξαιρούνται όσοι αμείβονται με τον κατώτατο βασικό μισθό.

Βέβαια, στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρω ότι ο ALPHA έχει ως κατώτατο βασικό μισθό τα 1000 ευρώ μικτά, όπως είχε ορίσει η κυβέρνηση ότι θέλει να πραγματοποιήσει. Η μείωση αυτή, στους άνω του κατώτατου βασικού μισθού, θα ισχύσει από τον Αύγουστο και έως το τέλος του χρόνου, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος δεσμεύτηκε ότι από τον Ιανουάριο οι μισθοί θα έχουν επανέλθει στην τωρινή κατάσταση.

Ωστόσο, τόνισε επίσης πως αν μέσα στο επόμενο πεντάμηνο ανακάμψει η διαφημιστική αγορά, τότε θα αποκατασταθούν νωρίτερα και οι μισθοί των εργαζομένων. Όπως μάλιστα ειπώθηκε στη συνάντηση, με τη λήψη των έκτακτων αυτών οικονομικών μέτρων αποφεύχθηκε η απόλυση εργαζομένων, όπως είχε τονίσει ο πρόεδρος του ALPHA Δημήτρης Κοντομηνάς.

Έτσι η μείωση των αποδοχών κατά 20% για το επόμενο πεντάμηνο εκτιμάται ότι είναι η πιο ανώδυνη λύση ώστε να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση διασφαλίζοντας όμως παράλληλα την εργασία όλου του ανθρώπινου δυναμικού στον ALPHA.

Media Τελευταίες ειδήσεις