Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ενστάσεις κατά της ΕΡΤ

Μόλις χθες η διοίκηση της ΕΡΤ κυκλοφόρησε ανακοίνωση με την οποία προσπάθησε να βάλει τέλος στις… κακές γλώσσες!

Φαίνεται όμως, πως τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή της σχετικά με τις επαναπροσλήψεις συμβασιούχων δεν ικανοποίησαν πολλούς. Ανάμεσά τους και οι συμβασιούχοι που παρέμειναν εκτός, ορισμένοι εκ των οποίων μάλιστα, εργάζονταν για χρόνια στην κρατική τηλεόραση και τώρα αναγκάζονται να κινηθούν νομικά.

Έτσι, σήμερα που έληγε η προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων από τους δημοσιογράφους ορισμένου χρόνου που δεν επαναπροσλήφθησαν, πολλοί ήταν αυτοί που υπέβαλαν ένσταση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός ξεπέρασε τα τρία τέταρτα των μην επαναπροσληφθέντων.

Από τα βασικά στοιχεία που θα προβάλλουν στις ενστάσεις τους είναι ότι η διοίκηση της ΕΡΤ έκανε λάθος κατηγοριοποίηση, όπως για παράδειγμα ότι χαρακτήρισε ως ρεπόρτερ δημοσιογράφους που ήταν διαπιστευμένοι σε υπουργεία. Και οι… κακές γλώσσες λένε ότι αυτό έγινε προκειμένου να μπουν… τα μέσα, δηλαδή αυτοί που ήθελαν, ανεξαρτήτως κριτηρίων.

Ένα άλλο βασικό στοιχείο της επιχειρηματολογίας τους είναι ότι στους επαναπροσληφθέντες είναι πρόσωπα που εργάστηκαν στην ΕΡΤ μόνο τον τελευταίο χρόνο ενώ παρέμειναν εκτός κάποιοι που εργάστηκαν σκληρά επί σειρά ετών για την κρατική τηλεόραση. Για το συγκεκριμένο μάλιστα συμβάν, οι… κακές γλώσσες αναφέρουν συγκεκριμένο πρόσωπο που φαίνεται πως είναι από τα αγαπημένα της διοίκησης και που ενώ δεν είχε καμία δημοσιογραφική εμπειρία προσελήφθη από την κρατική τηλεόραση τον προηγούμενο χρόνο όπου, όπως φαίνεται, κατάφερε να κάνει τη διαφορά «τρώγοντας» μάλιστα τη θέση από άλλους που ασκούν το δημοσιογραφικό λειτούργημα επί σειρά ετών.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι προσελήφθησαν παρουσιαστές για εκπομπές χωρίς όμως να ανανεωθούν οι συμβάσεις των όσων δούλευαν για τις εκπομπές τους. Κάτι που μας προϊδεάζει για την ποιότητα των εκπομπών που θα πρέπει να βγουν στον αέρα με ελλιπές δυναμικό κι όπως όπως, προκειμένου οι διοικούντες την ΕΡΤ να πουν ότι έχουν πρόγραμμα. Τώρα για την ποιότητά του, ούτε συζήτηση. Αλλά, όπως λένε οι… κακές γλώσσες αλλού είναι τα ενδιαφέροντά τους κι όχι το καλό της κρατικής τηλεόρασης. Ο χρόνος –και το πρόγραμμα των εκπομπών- θα αποδείξουν ποιοι έχουν δίκιο και ποιοι όχι!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε