Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Επιστρέφει η θρυλική «Λωξάντρα»;

Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης. Η «Λωξάντρα» προβλήθηκε από την ΕΡΤ τη σεζόν 1980-81 και καθήλωνε το τηλεοπτικό κοινό.

Το βιβλίο της Μαρίας Ιορδανίδου έγινε σενάριο από το Χρήστο Δοξαρά και υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γρηγόρη Γρηγορίου οι ήρωες πήραν ζωή μέσα από σπουδαίους ηθοποιούς, και εκπληκτικές ερμηνείες, όπως της Μπέτυς Βαλάση.

Η σειρά παρακολουθούσε τη ζωή της Πολίτισσας από το γάμο της έως τα γεράματά της. Η Λωξάντρα παντρεύτηκε έναν χήρο με τέσσερα παιδιά, τα οποία μεγάλωσε, πάντρεψε και ξενιτεύτηκε ενώ μέσα από τη ζωή της ξεδιπλώνεται και η ιστορία και ο ξεριζωμός του κόσμου από την Πόλη. Μάλιστα στη σειρά «πρωταγωνιστούσαν» και οι συνταγές μαγειρικής της Λωξάντρας που περνούσε πολλές ώρες στην κουζίνα της ετοιμάζοντας τις ξακουστές Πολίτικες συνταγές της. Η σειρά λοιπόν που έχει γράψει ιστορία στο τηλεοπτικό τοπίο ενδέχεται να επιστρέψει στις τηλεοπτικές οθόνες.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, γνωστή και καταξιωμένη εταιρεία παραγωγής έχει καταθέσει πρόταση στην ΕΡΤ για να πάρει πάλι ζωή η «Λωξάντρα». Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, για τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει προταθεί η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου. Ωστόσο με τις εξελίξεις που υπάρχουν στην κρατική τηλεόραση ακόμα δεν έχει παρθεί απόφαση για καμία σειρά και είναι σίγουρο πως ό,τι είναι να γίνει θα γίνει την επόμενη σεζόν. Σίγουρα πάντως, θα είχε πολύ ενδιαφέρον να «ζωντανέψει» ξανά η θρυλική «Λωξάντρα».

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε