Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Έχασε εκατομμύρια και ξεκίνησε από το μηδέν!

Έχασε εκατομμύρια και ξεκίνησε από το μηδέν!

Ευχάριστο κι αισιόδοξο το μήνυμα, αν και η απόφαση να παλέψεις από την αρχή, είναι δύσκολη! Ωστόσο, ο ελληνοκυπριακής καταγωγής σκηνοθέτης, Μάρκος Μάρκου, ο οποίος ζει κι εργάζεται στο Λονδίνο, προσπαθεί να μας πείσει ότι η οικονομική κρίση μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για μια νέα αρχή και μια αποτυχία να βάλει τα θεμέλια για μια μελλοντική επιτυχία!

Ο σκηνοθέτης, μιλώντας «Προσωπικά» στην Έλενα Κατρίτση για την καινούργια του ταινία, «Παπαδόπουλος και Σία», υποστηρίζει ότι κάποιος, βιώνοντας την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής του, μπορεί να ανακαλύψει αυτά που πραγματικά αξίζουν και είναι ικανά να φέρουν την ευτυχία!


Έτσι και στην ταινία του που θα βγει τις προσεχείς ημέρες στους κινηματογράφους και απέσπασε το Βραβείο Κοινού στο 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, καταγράφει τη ζωή ενός ελληνικής καταγωγής εκατομμυριούχου, ο οποίος χάνει τα πάντα και ξεκινά από το μηδέν. Ο ήρωάς του, ανακαλύπτει στην πορεία πόση λίγη σημασία είχαν τα χρήματα και πως οι πραγματικές αξίες βρίσκονται στην οικογένεια. «Πιστεύω στην οικογένεια. Είναι το μόνο που έχει μείνει σε αυτή τη δύσκολη εποχή που ζούμε, αλλά και το πολυτιμότερο για κάθε άνθρωπο. Δυστυχώς το είχαμε ξεχάσει, κυνηγώντας διαρκώς τα χρήματα…», τονίζει ο Μάρκος Μάρκου.

Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ο Γιώργος Χωραφάς, ο Στίβεν Ντιλέιν και ο Εντ Στόπαρντ, ο οποίος υποδύεται το ρόλο ενός ανθρώπου που, όπως λέει ο ίδιος, «φέρεται πολύ εγωιστικά, λέει στους άλλους όσα θέλουν να ακούσουν για να πετύχει το σκοπό του, χωρίς ηθική, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό». Για την οικονομική κρίση στη χώρα μας ο Βρετανός ηθοποιός, γνωστός από τη σειρά “Upstairs-Downstairs” που προβάλλεται από τη ΝΕΤ, τονίζει πως «δεν ήταν ο μέσος Έλληνας που πείραζε τα νούμερα του προϋπολογισμού και βρισκόταν στο ίδιο δωμάτιο με τη Goldman Sachs. Νιώθω συμπάθεια για τους Έλληνες. Είναι αθώοι».

Στην εκπομπή «Προσωπικά», που θα μεταδοθεί το Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου, στις 4 το μεσημέρι από τη ΝΕΤ η Έλενα Κατρίτση συναντά και το Μανώλη Ζωγραφάκη, ένα νεαρό Έλληνα, δημιουργό της ιστοσελίδας “Broke In London” («Απένταρος στο Λονδίνο»), που λέει απλές συμβουλές για το πώς μπορεί κάποιος να επιβιώσει στην πολυπολιτισμική μητρόπολη, που προσφέρει μεν πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν αποτελεί μια εύκολη επιλογή για κάποιον που αναζητά εργασία.

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε