Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ευκαιρία να… σαγηνευτείτε αλλά και να προσφέρετε!

Ευκαιρία να… σαγηνευτείτε αλλά και να προσφέρετε!

Έρχεται για ακόμα μία φορά στη χώρα μας με σκοπό να μας σαγηνεύσει, αλλά και να βοηθήσει αρκετούς συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ο λόγος για τον Gustavo Russo, το διάσημο χορευτή τάνγκο που την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου θα δώσει μία μοναδική παράσταση στο θέατρο Badminton, διαθέτοντας όμως, μέρος των εσόδων της παράστασης για τους σκοπούς της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ».

Ο Gustavo Russo εξηγεί γιατί θεωρεί σημαντικό τον αγώνα της ΜΚΟ, αλλά και όλων των αντίστοιχων σε όλο τον κόσμο, τονίζοντας μάλιστα πως:

«Δεν χρειαζόταν να περιμένουμε μέχρι αυτό το πρόβλημα να χτυπήσει τη πόρτα του σπιτιού μας για να αντιληφθούμε τη σοβαρότητά του. Το HIV/AIDS αλλάζει πρόσωπο και δεν αφορά μόνο τους οροθετικούς αλλά και εμάς που δεν υποφέρουμε από την νόσο αυτή. Οι κυβερνήσεις μας δεν δίνουν την πρέπουσα σημασία στο θέμα της πρόληψης με σταθερές και τακτικές καμπάνιες ενημέρωσης, ούτε εξάλλου φωτίζουν το θέμα της παραπληροφόρησης επιβαρύνοντας έτσι επιπλέον τους οροθετικούς, συμβάλλοντας στον αποκλεισμό τους από την κοινωνία. Αυτή είναι η χειρότερη πλευρά του HIV, ο αποκλεισμός τον οποίο βιώνουν οι οροθετικοί από όλους εμάς που φοβόμαστε ότι θα κολλήσουμε.

Μέρος της θεραπείας είναι η φαρμακευτική αγωγή, η ψυχολογική στήριξη και η ένταξη τους στη κοινωνία. Οι κυβερνήσεις μας συνήθως βλέπουν το θέμα του HIV/AIDS σαν ένα θέμα που μπορεί να περιμένει, ότι προηγούνται άλλα πιο επείγοντα θέματα στην ατζέντα τους, οπότε είναι δικιά μας υποχρέωση να τους υπενθυμίζουμε την απαραίτητη επιπλέον προσοχή που πρέπει να δώσουν στο θέμα αυτό καθώς και τον σεβασμό στους ανθρώπους που ζουν με HIV/AIDS.»

Τάνγκο σημαίνει πάθος. Σημαίνει πόνος, εκφρασμένος πότε σαν κραυγή και πότε σαν κλάμα, πότε σαν γιορτή και πότε σαν θρήνος. Τάνγκο είναι ο αργεντίνικος χορός του έρωτα, του προδομένου έρωτα, της σαγήνης. Και ο Gustavo Russo γνωρίζει καλά το τάνγκο της …σαγήνης. Η –με άλλα λόγια- το Tango Seduccion!! (Τάνγκο Σεντουθιόν). Πλαισιωμένος από 14 διακεκριμένους χορευτές, και ένα τραγουδιστή, λοιπόν, θα ανέβει στη σκηνή του Θεάτρου Badminton την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου για να παρουσιάσει τον πιο αισθησιακό χορό όλων των εποχών: το Αργεντίνικο Τάνγκο.

Όσοι παρακολουθήσετε την παράσταση είναι σίγουρο ότι θα απολαύσετε το θέαμα, θα σαγηνευτείτε από το τάνγκο, αλλά παράλληλα, αυτή τη φορά, θα βοηθήσετε και το «Κέντρο Ζωής», ώστε να βοηθήσει με τη σειρά του, όλους όσοι άμεσα ή έμμεσα αντιμετωπίζουν το HIV ή/και το AIDS στη ζωή τους.

Γρηγόρης Μελάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατάφερε η Βίκυ Χατζηβασιλείου να …χτυπήσει την τηλεθέαση του Σουλεϊμάν;

Μάγδα Τσέγκου κατά Παπαδάκη: “Όταν στερεύουν οι ιδέες…αρχίζουν οι αντιγραφές”

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε