Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

H DIGEA πάει στις παραμεθόριες περιοχές

Πότε και πώς θα έχετε ψηφιακό σήμα στις τηλεοράσεις σας

Επεκτείνεται η εκπομπή ψηφιακού σήματος των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας και στις παραμεθόριες περιοχές. Στις 19 Νοεμβρίου από το κέντρο εκπομπής Πλάκας θα ξεκινήσει να καλύπτεται η περιοχή της νοτιοδυτικής Θράκης.
Συγκεκριμένα, το νότιο τμήμα του Ν. Έβρου, το νότιο τμήμα του Ν. Ροδόπης, το νοτιοανατολικό τμήμα της Ξάνθης αλλά και το βόρειο τμήμα της Σαμοθράκης, και πόλεις όπως την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη κ.α θα μπορούν πλέον να παρακολουθούν ψηφιακά τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR. Σημειώνεται ότι το κέντρο εκπομπής της Θάσου δεν συμμετέχει στη μετάβαση και θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά.

Ο CEO της DIGEA, κ. Γιώργος Μαθιός επεσήμανε: « Ένα χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας της, η DIGEA καλύπτει με Ψηφιακό Σήμα το 60% του πληθυσμού της χώρας και εξυπηρετεί 15 τηλεοπτικούς σταθμούς. Συνεχίζουμε την πορεία της μετάβασης στη Θράκη δίνοντας προτεραιότητα στις ακριτικές περιοχές. Εξυπηρετούμε την ανάγκη και το δικαίωμα των κατοίκων στην ευαίσθητη παραμεθόριο για καθαρό σήμα απαλλαγμένο από παρεμβολές, ενώ παράλληλα δίνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις γειτονικές χώρες ότι η μετάβαση στην Ελλάδα προχωράει περιχαρακώνοντας έτσι το δικαίωμά μας στις ψηφιακές συχνότητες.»

Πρέπει να επισημάνουμε ότι για να μπορέσουν οι τηλεθεατές να απολαύσουν ψηφιακά τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας θα χρειαστεί να διαθέτουν τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή που να υποστηρίζει την τεχνολογία MPEG4 και να επανασυντονίσουν τα κανάλια τους στις συχνότητες 24 (498 MHz) και 32 (562 MHz). Για τη λήψη του σήματος συνιστάται ο προσανατολισμός της κεραίας τους προς το κέντρο εκπομπής της Πλάκας.

Η DIGEA, εκτός από τους 7 ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, ανέλαβε πρόσφατα και την ψηφιακή εκπομπή 8 τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής εμβέλειας της Αττικής 0-6TV, ATTICA TV, EXTRA CHANNEL-3, HIGH TV, MAD TV, MTV Greece, NICKELODEON και SPORT TV στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε