Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

H Google αφιερώνει τη σελίδα της στον σπουδαίο Τσάρλι Τσάπλιν

H Google τιμά τα 122α γενέθλια του μεγάλου κωμικού Τσάρλι Τσάπλιν με ένα βίντεο Doodle στο στυλ του αγαπημένου μας “Σαρλό”… Διαβάστε στο Zappit.gr

Ο μεγάλος άγγλος ηθοποιός και σκηνοθέτης (αλλά και συνθέτης της μουσικής των ταινιών του), υπήρξε μία από τις κορυφαίες μορφές του παγκόσμιου κινηματογράφου και το όνομα του είναι συνυνυφασμένο με τη φιγούρα του αγαπημένου σε όλους μας καλοκάγαθου αλητάκου, “Σαρλό” (όπως τουλάχιστον τον αποκαλούμε οι Ευρωπαίοι).

Ο Σερ Τσαρλς Σπένσερ Τσάπλιν ο νεότερος, γεννήθηκε στις 16 Απριλίου του 1889 στο Γουόλγουορθ του Λονδίνου και πέθανε τα Χριστούγεννα του 1977 σε ηλικία 88 ετών.  Η παιδική ηλικία του ήταν πολλή δύσκολη. Οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν τριών ετών. Ο πατέρας του ήταν αλκοολικός και πέθανε όταν ο Τσάρλι ήταν δέκα. Λίγο πιο πριν, η μητέρα του κλείστηκε σε άσυλο ανιάτων ψυχικών νοσημάτων.

Ο μικρός Τσάρλι για να μπορέσει να βγάλει χρήματα, ξεκίνησε να δουλεύει ως καλλιτέχνης του δρόμου. Αυτοσχεδίαζε μικρά χορευτικά στους δρόμους του Λονδίνου και μάζευε χρήματα. Οι παλιές γνωριμίες των γονιών του, τον βοήθησαν να βρει δουλειά στον παιδικό χορευτικό θίασο των Eight Lancashire Lads. Σε ηλικία οκτώ ετών ήταν ήδη ένας επαγγελματίας ηθοποιός που ερμήνευε παιδικούς ρόλους σε παραστάσεις στο Λονδίνο.

H Google μέσα από την υπηρεσία Doodle (υπεύθυνη για τα μικρά σκίτσα της Google), “πειραματίστηκε” με αφορμή την μεγάλη αυτή επέτειο δημιουργώντας τον πρώτο animated logo της: μια μικρή ταινία αλά Τσάρλι Τσάπλιν.

Δείτε το βίντεο:

Περισσότερα στο Zappit.gr

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε