Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

H «απαγόρευση» της Μενεγάκη στις εκπομπές του ALPHA

Έντονες κόντρες και μεταξύ στελεχών του καναλιού για τις φωτογραφίες.

Το ότι η Ελένη Μενεγάκη δεν σχολίασε τίποτα στη σημερινή της εκπομπή για τις φωτογραφίες στο περιοδικό «ΟΚ» ήταν μάλλον αναμενόμενο. Αυτό όμως που δεν ήταν αναμενόμενο ήταν οι καβγάδες και οι κόντρες που δημιουργήθηκαν στον ALPHA για τις φωτογραφίες με τις προσωπικές στιγμές της παρουσιάστριάς τους.

Η παρούσα στήλη δεν ασχολείται καθόλου με την προσωπική ζωή των τηλεοπτικών προσώπων. Ακόμα κι αν οι ίδιοι πολλές φορές «ανοίγουν την πόρτα του σπιτιού τους», όπως πολύ εύστοχα είχε σχολιάσει η Έλενα Ακρίτα. Ωστόσο όταν αυτές οι προσωπικές στιγμές τους έχουν αντίκτυπο στο τηλεοπτικό τοπίο, είναι κάτι που μας αφορά. Και να εξηγήσουμε τι εννοούμε.

Στις εκπομπές life style ή real life όπως θέλουν να ονομάζουν στον ALPHA πολλές από τις εκπομπές τους ασχολούνται συνεχώς με χωρισμούς, διαζύγια αλλά και εξόδους επωνύμων ενώ καθημερινά παρουσιάζουν και σχολιάζουν δημοσιεύματα εφημερίδων και περιοδικών. Στην πρόσφατη «ανακοίνωση από τα Μελίσσια» όμως που αφορούσε το διαζύγιο Λάτσιου –Μενεγάκη είχε πέσει… λογοκρισία για να μην ασχοληθεί καμία από τις εν λόγω εκπομπές. Σε συνέχεια λοιπόν της «λογοκρισίας» αυτής, υπήρξε σήμερα η… εξαφάνιση του περιοδικού που είχε τις επίμαχες φωτογραφίες.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit το περιοδικό «ΟΚ» εξαφανίστηκε από τα γραφεία του ALPHA ενώ οι δημοσιογράφοι των εν λόγω εκπομπών… ζουν στην παρανομία για να το διαβάσουν. Και βέβαια, καμία εκπομπή δεν σκέφτεται να τολμήσει και να ασχοληθεί με το φλέγον θέμα. Η εντολή είναι ρητή και προέρχεται από πολύ ψηλά: «κομμένο το θέμα»!

Μπορεί η ίδια η Μενεγάκη να μην είπε σε κανέναν ότι πρέπει να το κόψουν αλλά τα στελέχη του ALPHA έπραξαν με αυτόν τον τρόπο προκειμένου να μην δυσαρεστήσουν την «ωραία Ελένη» τους. Βέβαια, δεν είναι… όλα τα στελέχη που συμφωνούν με αυτήν την τακτική. Έτσι, στον τέταρτο όροφο του κτιρίου της Κάντζας κάποιοι διαφωνούν έντονα με αυτήν τη στάση και οι συζητήσεις μεταξύ τους έχουν έντονο χαρακτήρα! Κάποιοι υποστηρίζουν πως «το θέμα δεν μας αφορά» ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως με αυτόν τον τρόπο –και για ακόμα μία φορά- οι εκπομπές του καναλιού χάνουν την αξιοπιστία τους.

Έτσι, φαίνεται πως από τη μία μεριά έχουν ταχθεί αυτοί που θέλουν να «προστατεύσουν» τη Μενεγάκη ασκώντας λογοκρισία και από την άλλη όσοι βρήκαν την ευκαιρία… να πουν πολλά.
Το σίγουρο είναι πως όταν θέλεις να κάνεις… real life προγράμματα, πρέπει να είσαι έτοιμος για όλο το real. Αλλιώς κάνεις…. fake παιχνίδι!

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε