Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Η ΕΡΤ δικαιολογείται για τον Τσόκλη

Η ΕΡΤ δικαιολογείται για τον Τσόκλη

 Πρόβαλλαν την ίδια «επίμαχη» συνέντευξη μετά από 10 χρόνια!

Οι έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του γνωστού ζωγράφου Κώστα Τσόκλη για το βιασμό σε εκπομπή της ΕΡΤ έκανε τους μηχανισμούς της να αντιδράσουν με καθυστέρηση 15 ημερών.

Γυρίζοντας λοιπόν τα στελέχη της κρατικής τηλεόρασης από τις διακοπές τους κι ενώ το θέμα είχε πάρει φωτιά, αποφάσισαν με καθυστέρηση να βγάλουν ανακοίνωση-δικαιολογίας προς τους αντιδρώντες. 

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του Κώστα Τσόκλη που είχε προβληθεί στις 15 Αυγούστου ο ζωγράφος έλεγε ότι «δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός άνθρωπος από την κοπέλα που βγάζει τα βυζιά της έξω και προκαλεί. Τη βία τη ζητάει η ίδια, θέλει να τη βιάσουν. Ποιος είναι αλήθεια ο πιο ζωντανός άνθρωπος; Ο γερο-ηλίθιος που κάθεται στο σπίτι του και δεν έχει κανένα ερωτισμό μέσα του ή εκείνος ο οποίος ρισκάροντας την ζωή του και την ελευθερία του επιτίθεται σε ένα πλάσμα σεξουαλικό; Και δεν είναι ωραίο πράγμα στο κάτω κάτω βρε παιδί μου η επίθεση;».

Η δήλωσή του αυτή ξεσήκωσε έντονες αντιδράσεις από διάφορες οργανώσεις που «επιτέθηκαν» στην ΕΡΤ για την προβολή της.

Θέλετε κι άλλο παράδοξο; Η ΕΡΤ πρόβαλλε την εκπομπή σε επανάληψη μετά από 10 χρόνια. Η πρώτη προβολή της ήταν το 2000, ξεσηκώνοντας ακόμα και τότε έντονες αντιδράσεις. Αποδεικνύεται όμως, ότι οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ (με το ανταποδοτικό τέλος –χαράτσι στους φορολογούμενους)  πετούν στην οθόνη μας ό,τι βρεθεί μπροστά τους, αρκεί να γεμίσει το πρόγραμμά τους!

Ιδού λοιπόν τι λέει η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

«Στις 15/8/2010 το απόγευμα, μεταδόθηκε σε επανάληψη από τη ΝΕΤ το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ο Τσόκλης στην Ιταλία», ένα αφιέρωμα στο γνωστό εικαστικό, η πρώτη προβολή του οποίου είχε γίνει στις 13/6/2000. Στη διάρκεια του ντοκιμαντέρ, ο κ. Τσόκλης προβαίνει σε δηλώσεις, οι οποίες απηχούν προσωπικές του απόψεις και δεν συνάδουν  με το χαρακτήρα και την αποστολή της δημόσιας τηλεόρασης. Για το λόγο αυτό, η ΕΡΤ αισθάνεται την υποχρέωση να ζητήσει συγγνώμη από το κοινό της.»

Τα σχόλια δικά σας! Αν δεν την είδατε πάντως την εν λόγω εκπομπή, μην ανησυχείτε. Το πολύ σε δέκα χρόνια μπορεί και να την προβάλλουν ξανά!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε