Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Η ΕΡΤ έκοψε τον Μίμη Πλέσσα

Η ΕΡΤ έκοψε τον Μίμη Πλέσσα

Σε λίγες ώρες πραγματοποιείται ο διαγωνισμός για την επιλογή του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision.

Σε λίγες ώρες πραγματοποιείται ο διαγωνισμός για την επιλογή του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision. Οι έξη διαγωνιζόμενοι, τραγουδιστές και groups, θα βάλουν τα δυνατά τους για να κερδίσουν το τηλεοπτικό κοινό αλλά και την κριτική επιτροπή που αποφασίζουν σε ποσοστό 50-50% σε ποιον θα δώσουν το εισιτήριο για το Ντίσελντορφ.

Το μεσημέρι λοιπόν η ΕΡΤ ανακοίνωσε πως κριτική επιτροπή θα είναι οι Ανδρέας Πυλαρινός -αρχιμουσικός, Γιώργος Παυριανός-στιχουργός, Μπέσυ Μάλφα- ηθοποιός, Μιχάλης Τσαουσόπουλος-γενικός διευθυντής Ρ/Σ Athens Dee Jay και Rοck FM, με πρόεδρο τη Μαρίνα Λαχανά -Διευθύντρια Προγράμματος Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι μας προκάλεσε εντύπωση όταν μάθαμε ότι σε καμία από τις πέντε καρέκλες δεν θα καθίσει ο Μίμης Πλέσσας που μέχρι πέρυσι και επί σειρά ετών ήταν πρόεδρος της επιτροπής. Μας προξένησε μάλιστα ιδιαίτερη εντύπωση όταν στελέχη της ΕΡΤ αναφέρονται στο… κόψιμο του γνωστού και καταξιωμένου μουσικοσυνθέτη με ένα στιλ «ε, δεν έγινε και κάτι σπουδαίο»! Να προσθέσουμε μάλιστα, ότι μετά από τόσα χρόνια που ο κύριος Πλέσσας τίμησε με την παρουσία του το θεσμό, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, ουδείς από την ΕΡΤ δεν τον ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να ζητήσουν τη βοήθειά του, όπως έκαναν τόσα χρόνια.

Όχι, δεν θα αναφερθούμε στα… σλιπάκια των χορευτών και τι θα κάνουν με αυτά που απασχολούνται εδώ και ώρες στελέχη του διαγωνισμού. Και δεν είχαμε σκοπό να γράψουμε ούτε και για το «κόψιμο» του κυρίου Πλέσσα από την επιτροπή αλλά πραγματικά μας προκάλεσε εντύπωση και οργή η πληροφορία από έγκυρη πηγή ότι ουδείς τηλεφώνησε στο γνωστό μουσικοσυνθέτη για να του πει ένα «ευχαριστούμε που τόσα χρόνια μας τιμήσατε αλλά φέτος δεν…»! Φαίνεται εκτός από τις οικονομικές περικοπές στην ΕΡΤ κάνουν περικοπές και στους καλούς τρόπους!

Πέρα από αυτά όμως, να ευχηθούμε καλή επιτυχία στους διαγωνιζόμενους και περιμένουμε να δώσουν τον καλύτερό εαυτό τους για να μπορέσουμε κι οι τηλεθεατές να αποφασίσουμε σωστά ποιον θα ψηφίσουμε!

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε