Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Η ΕΡΤ… μισεί τη Eurovision

Επίσημα χθες η ΕΡΤ παρουσίασε τα έξι τραγούδια που θα διαγωνιστούν για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

 Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι οι υπεύθυνοι της κρατικής τηλεόρασης έδωσαν μία στο… γάλα και χύθηκε! Μία προχειροφτιαγμένη εκπομπή που σε συνδυασμό με την κακή μέρα και ώρα προβολής επέφερε όπως ήταν λογικό χαμηλά νούμερα τηλεθέασης. Τυχαίο; Καθόλου!

Τα 6 υποψήφια τραγούδια θα μπορούσαν να προσφέρουν ένα τηλεοπτικό θέαμα ικανό να μας κάνει να ξεφύγουμε έστω και λίγο από τη μιζέρια. Λογικό βέβαια ήταν να μην σπαταληθούν χρήματα αλλά με μία οικονομική παραγωγή να παρουσιαστούν τα υποψήφια τραγούδια. Άλλο όμως, οικονομική κι άλλο… φτηνή! Και να εξηγήσουμε τι εννοούμε…

Εκτός από τα γυρίσματα με τα τραγούδια που ήταν αξιοπρεπή το υπόλοιπο της εκπομπής ήταν… να κάνεις ζάπινγκ. Η παρουσιάστρια Λένα Αρώνη κάνοντας σωστά τη δουλειά της, συναντήθηκε με τους διαγωνιζόμενους και ορισμένους συντελεστές και μίλησαν για τα τραγούδια. Το σκηνικό όμως με τον καναπέ που θύμιζε «Ερωτοδικείο» σε έναν σκοτεινό χώρο συνέθεταν θέαμα παλαιικής τηλεόρασης που δεν είχε σχέση το πόσα δίνεις αλλά πώς τα αξιοποιείς. Αν η ίδια αισθητική φθήνια υπάρξει και στις 2 Μαρτίου, βραδιά επιλογής του τραγουδιού, τότε οι υπόλοιποι ευρωπαίοι θα ρίξουν πολύ γέλιο καθώς το απόσπασμα εκείνης της μέρας με το νικητήριο τραγούδι θα είναι και το επίσημο video clip που θα παραδοθεί στην EBU.

Χθες πάντως, όπως είπαμε, η παρουσίαση των τραγουδιών στη μάχη της τηλεθέασης… έπιασε πάτο. Σαφέστατα και ο κακός προγραμματισμός έχει μεγάλο μερίδιο της ευθύνης για τις επιδόσεις αφού τα στελέχη της ΕΡΤ αποφάσισαν πως έπρεπε η εκπομπή να προβληθεί χθες που ήταν κι ο ποδοσφαιρικός αγώνας Άρη με Μάντσεστερ. Έτσι η κρατική τηλεόραση έβαλε… αυτογκόλ καταδικάζοντας εκ των προτέρων το αποτέλεσμα του αγώνα της τηλεθέασης! Τι να πει κανείς; Είναι φανερό ότι κάποιοι της κρατικής τηλεόρασης… μισούν το φεστιβάλ της Eurovision και θέλουν να κάνουν ότι είναι δυνατό για να το μισήσουν και οι τηλεθεατές!

Στο γενικό σύνολο τηλεθέασης λοιπόν το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα που μεταδιδόταν την ίδια ώρα από τον ΑΝΤ1 έφτασε άνετα στην πρώτη θέση ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε το ριάλιτι μαγειρικής του ALPHA. Ακολουθούν κατά σειρά τα δελτία του MEGA, του ALTER και του STAR με τελευταία την εκπομπή της ΝΕΤ.

Αναλυτικά τα νούμερα τηλεθέασης στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό είναι τα εξής:

ΕΚΠΟΜΠΗ-ΚΑΝΑΛΙ

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΚΟΙΝΟ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ B’ ΗΜΙΧ. ΑΡΗΣ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ – ANT1

24,4

32,3

ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ –ALPHA

20,8

20,2

MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ – MEGA

16,4

8,6

ALTER ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ALTER

14,7

8,4

STAR ΕΙΔΗΣΕΙΣ -STAR

7,8

13

ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ – NET

5,9

7,8

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε