Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Η ΕΡΤ σταματά την προβολή του Σινεσπόρ και του Πρίσμα+

Αλλαγές από σήμερα στο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ. Μετά από απόφασή της η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης ανακοίνωσε πως από σήμερα Δευτέρα 19 Μαρτίου…

… τα προγράμματα των καναλιών σινεσπόρ και πρίσμα+ στο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ, αντικαθιστώνται αντιστοίχως, από τα προγράμματα των διεθνών δημόσιων τηλεοπτικών φορέων BBC World News και Deutsche Welle.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΡΤ επισημαίνει ότι τα προγράμματα με υπηρεσίες πρόσβασης για ΑμεΑ που περιείχε το πρίσμα+ θα ενταχθούν στην ΕΤ1. Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί μια καθημερινή ζώνη από τις 19:00 μέχρι και τις 22:00 με υπηρεσίες πρόσβασης για άτομα με προβλήματα ακοής και όρασης. Επίσης, στις 21:00 θα αναμεταδίδεται το κεντρικό δελτίο Ειδήσεων της ΝΕΤ και από τη συχνότητα της ΕΤ1, με ταυτόχρονη απόδοση στη νοηματική γλώσσα. Επισημαίνεται ότι, από τις 19:00 έως τις 21:00 οι υπηρεσίες πρόσβασης για ΑμεΑ θα παρέχονται μόνο από την ψηφιακή (και όχι την αναλογική) μετάδοση της ΕΤ1.

Γιατί οι διοικούντες της ΕΡΤ προέβησαν σε αυτές τις αλλαγές; Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της κρατικής τηλεόρασης,, «με τις αλλαγές αυτές, η δημόσια ραδιοτηλεόραση αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες που παρέχονται από την ψηφιακή τεχνολογία, προσφέροντας πρόγραμμα υψηλότερων προδιαγραφών, ενώ προκύπτουν και οικονομίες κλίμακος για την εταιρεία».

Φαίνεται λοιπόν ότι για λόγους οικονομίας η ΕΡΤ αποφάσισε να σταματήσει την προβολή των δύο καναλιών, ώστε να γλιτώσει από τα έξοδα παραγωγής εκπομπών για αυτά, και στη θέση τους να μεταδίδει το πρόγραμμα του αγγλικού και γερμανικού καναλιού.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε