Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η ΕΣΗΕΑ για τις αδιαφανείς προσλήψεις στην ΕΡΤ

Γρηγόρης Μελάς |
Η ΕΣΗΕΑ για τις αδιαφανείς προσλήψεις στην ΕΡΤ
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.02.2011 | 10:38
Πρώτη δημοσίευση: 18.02.2011 | 10:38

Με καινούργια ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών τάσσεται υπέρ των απορριφθέντων από την ΕΡΤ δημοσιογράφων που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην κρατική τηλεόραση.

Για ακόμα μία φορά η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις αδιαφανείς διαδικασίες επιλογής από τη διοίκηση της ΕΡΤ ενώ δηλώνει πως θα ασκήσει πρόσθετη παρέμβαση και στη δικαστική διαδικασία.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ είναι η ακόλουθη:

«Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ οφείλει να επισημάνει για μία ακόμη φορά τον ιδιαίτερο ρόλο, που πρέπει να αποκτήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση με δεδομένη την υποχρέωση για υπεύθυνη και πλήρη ενημέρωση των πολιτών με εγγυήσεις πολυφωνίας.
Στην κατεύθυνση αυτή υπερασπίζεται το δικαίωμα στην εργασία με πλήρη κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, σεβασμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και μισθό που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΕΡΤ.
Με αφορμή την πρόσφατη επιλογή συναδέλφων από την ΕΡΤ, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει για μία ακόμη φορά τις ευθύνες της Διοίκησης της ΕΡΤ, στη διαδικασία που ακολουθήθηκε και η οποία απέκτησε, τελικώς, τον χαρακτήρα κατευθυνόμενης επιλογής.
Για μια ακόμη φορά το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επαναλαμβάνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θέση της ΕΣΗΕΑ για τους συναδέλφους συμβασιούχους της ΕΡΤ είναι μία και αταλάντευτη: όλοι οι συνάδελφοι που επί χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες να επαναπροσληφθούν με Συμβάσεις Εργασίας Αορίστου Χρόνου στην ΕΡΤ.
Οι διαγωνισμοί και οι επιλογές προσλήψεων με Συμβάσεις Εργασίας Ορισμένου Χρόνου συντηρούν και αναπαράγουν καθεστώς αδιαφάνειας, ομηρίας και ευνοιοκρατίας, για το οποίο η ΕΣΗΕΑ είναι αποφασισμένη να αντιδράσει με κάθε νόμιμο μέσο.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι συμπαρίσταται στους συναδέλφους που αποκλείστηκαν αδίκως από τη διαδικασία επιλογής και θα ασκήσει πρόσθετη παρέμβαση και στη δικαστική διαδικασία.
Σε καμία περίπτωση το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δεν πρόκειται να αποδεχθεί τετελεσμένα γεγονότα. Θα αγωνιστεί με κάθε μέσο για τη δικαίωση των συναδέλφων, που, ενώ κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αποκλείστηκαν από την εργασία στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.»Γρηγόρης Μελάς
Tags: ΕΡΤ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο