Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η Κορομηλά… στον πάγο!

Πυρετός προετοιμασιών στα κανάλια ενόψει της σεζόν που ιδιαίτερα φέτος έχει καθυστερήσει πολύ να ξεκινήσει.

 Τα επιτελεία των καναλιών προσπαθούν να βρουν τις καλύτερες –και οικονομικότερες βεβαίως, βεβαίως λύσεις- για να γεμίσουν τα προγράμματά τους και να κερδίσουν όσο γίνεται μεγαλύτερο κομμάτι από τη διαφημιστική πίτα.

Και μπορεί το κύριο μέλημά τους να είναι το τι θα βγάλουν στον αέρα το πρώτο μισό της σεζόν αλλά κάνουν και έναν πρόχειρο σχεδιασμό από τώρα για το τι θα κάνουν από το Φεβρουάριο και μετά. Βέβαια, μην φανταστείτε πως ό,τι αποφασίσουν από τώρα θα «κλειδώσει» και επίσημα. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από το τέλος του χρόνου, γύρω στο Δεκέμβρη και αφού πρώτα βάλουν κάτω τα όποια οικονομικά δεδομένα ισχύουν τότε στο τηλεοπτικό τοπίο. Η κατάσταση είναι τόσο ρευστή που σε κανένα τηλεοπτικό κανάλι δεν επιτρέπεται να κάνει μακροχρόνιο προγραμματισμό και παραμένουν στο σχεδιασμό των προγραμμάτων τους.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια προγράμματα που πιέζουν πολύ για να ληφθούν άμεσα οι όποιες αποφάσεις καθώς χρειάζονται αρκετή προετοιμασία. Ένα από αυτά είναι και το «Greek Idol» του ALPHA που παρουσίαζε η Ρούλα Κορομηλά. Έτσι, αν πρόκειται το talent show να κάνει πρεμιέρα το Φεβρουάριο, τότε επιβάλλεται η προετοιμασία του να ξεκινήσει το αργότερο μέσα στο Νοέμβριο για να βγει αρχικά στον αέρα το τρέιλερ των συμμετοχών και στη συνέχεια να γίνουν τα κάστινγκ και οι οντισιόν από την κριτική επιτροπή. Ο χρόνος λοιπόν πιέζει ώστε τα στελέχη του ALPHA να πάρουν αποφάσεις. Τι γίνεται λοιπόν με το «Greek Idol»;

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, οι υπεύθυνοι του ALPHA έχουν βάλει στον πάγο το talent show περιμένοντας να ξεκινήσει το πρόγραμμά τους στο prime time και στη συνέχεια από τις προτεραιότητές τους είναι να δουν τι θα κάνουν με αυτό. Έτσι, προς το παρόν, ουδείς γνωρίζει ακόμα αν το «Greek Idol» θα κάνει πρεμιέρα την επόμενη σεζόν και αν η Ρούλα Κορομηλά αναλάβει την παρουσίασή του. Βέβαια, στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι αν και το talent show πέρυσι δεν έφερε τα αναμενόμενα ποσοστά τηλεθέασης στο κανάλι της Κάντζας, τελικά είναι πολύ πιθανό να βγει από τον πάγο και να πραγματοποιηθεί καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ποινική ρήτρα που πρέπει να πληρώσει ο ALPHA στην ξένη εταιρεία παραγωγής που έχει τα δικαιώματα, αν δεν το βγάλει στον αέρα. Οπότε, στο κανάλι της Κάντζας σκέφτονται ότι θα πληρώσουν που θα πληρώσουν αρκετά ευρωπουλάκια, συνεπώς μάλλον είναι καλύτερα να το βγάλουν στον αέρα και να προσπαθήσουν να κερδίσουν και διαφήμιση από την προβολή του. Άλλωστε, μπορεί να υπάρξουν προβλήματα στην κριτική επιτροπή (αν ο Πέτρος Κωστόπουλος πάει τελικά στον ΑΝΤ1) αλλά μην ξεχνάμε ότι στην παρουσίασή του θα είναι η Ρούλα Κορομηλά που ανήκει στο δυναμικό του ALPHA και ως εκ τούτου, θεωρούν ότι δεν πρέπει να την έχουν στον πάγο και να την κρατούν ανεκμετάλλευτη. Συνεπώς, μέσα στον Οκτώβριο θα πρέπει να αποφασίσουν οριστικά τι πρόκειται να γίνει και αν τελικά το «Greek Idol» θα έρθει το Φεβρουάριο στις τηλεοπτικές μας οθόνες!

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε