Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Η απάντηση της ΕΡΤ στις… κακές γλώσσες για τους υπαινιγμούς και τις κατηγορίες!

Τα πράγματα, ή μάλλον τα… πρόσωπα αποφάσισε να βάλει η ΕΡΤ στη θέση τους!

Τι εννοούμε; Ότι η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης αποφάσισε να… διευκρινίσει ό,τι αφορά τους συμβασιούχους που ενέκρινε την επαναπρόσληψή τους. Οι… κακές γλώσσες λένε ότι ορισμένες από αυτές τις προσλήψεις έγιναν με αδιαφανείς διαδικασίες και βάσει κομματικών και… προσωπικών γνωριμιών, με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός ΕΡΤ άξιοι και ικανοί εργαζόμενοι. Σε αυτές τις… κακές (επαναλαμβάνουμε για να μην παρεξηγηθούμε!) γλώσσες λοιπόν η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να απαντήσει και να διευκρινίσει τα εξής:

«Σχετικά με δημοσιεύματα, που αναφέρονται στη πρόσληψη συμβασιούχων από την ΕΡΤ με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ), το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα παρακάτω:

Η διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. θέσπισε αυστηρά και συγκεκριμένα κριτήρια, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια και το αδιάβλητο της διαδικασίας ανανέωσης των συμβάσεων. Γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό, απευθύνθηκε και στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, προκειμένου να ορίσουν εκπροσώπους, οι οποίοι θα παρακολουθούσαν εκ του σύνεγγυς την όλη διαδικασία.

Ο αριθμός των έκτακτων υπαλλήλων που προσελήφθησαν από την ΕΡΤ με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου, είναι περιορισμένος κατά το ήμισυ σε σχέση με τον περσινό. Ο αριθμός των υπό ανανέωση συμβάσεων ορίστηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των συναρμόδιων υπουργείων, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής.

Η διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. έχει αποδείξει εμπράκτως ότι η διαφάνεια και η διαύγεια αποτελούν τους βασικούς άξονες στην οικονομική διαχείριση και τις διοικητικές ενέργειες. Ως εκ τούτου, οι υπαινιγμοί και οι κατηγορίες για δήθεν κομματικά κριτήρια, αδιαφανείς διαδικασίες και «υπόγειες» διαπραγματεύσεις στην ανανέωση των συμβάσεων, είναι αβάσιμες και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.»

Με αυτή την εκτενή ανακοίνωσή της οι διοικούντες την ΕΡΤ προσπαθούν να αποκαταστήσουν την αλήθεια και να «κόψουν» τις κακές γλώσσες. Ωστόσο, οι… κακές αυτές γλώσσες αναρωτιούνται πώς σε δύο μόλις μέρες κατάφερε ο μηχανισμός της ΕΡΤ και η επταμελής επιτροπή που όρισε να αποφασίσει ποιοι θα είναι οι συμβασιούχοι που θα επαναπροσληφθούν. Αναφέρουν μάλιστα, ότι η λίστα με τα εγκεκριμένα ονόματα κυκλοφορούσε ήδη στη συνεδρίαση που ορίστηκε η επταμελής επιτροπή αξιολόγησης. Στην οποία λίστα μάλιστα, όπως τονίζουν (οι… κακές γλώσσες πάντα!) υπάρχουν πρόσωπα που κατάφεραν σε ένα μόλις χρόνο να αποκτήσουν και… βαρείς τίτλους. Αλλά αυτά τα ερωτήματα μάλλον δεν θα απαντηθούν και διευκρινιστούν ποτέ!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε