Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Η απάντηση του ALPHA στην ΕΣΗΕΑ

Η απάντηση του ALPHA στην ΕΣΗΕΑ

Επιστολή προς την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών απέστειλε ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA. Χθες, η ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε στάση εργασίας των δημοσιογράφων που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό, διαμαρτυρόμενη για τις απολύσεις δύο δημοσιογράφων.

Στην ανακοίνωσή της μάλιστα η ΕΣΗΕΑ ανέφερε ότι οι λόγοι απόλυσής τους ήταν ότι αρνήθηκαν ««να γυαλίσουν τα παπούτσια παρουσιαστή μεσημεριανής ψυχαγωγικής εκπομπής.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ήταν η εξής:

«Για μια ακόμα φορά οι δημοσιογράφοι αποτελούν τα εξιλαστήρια θύματα στις επιχειρηματικές επιλογές της εργοδοσίας. Ο τηλεοπτικός σταθμός «ALPHA» , απέλυσε τους συναδέλφους Στέλιο Προμπονά και Πανωραία (Νόρα) Μολυβιάτη, ύστερα από έντεκα χρόνια εργασίας στο κανάλι, γιατί αρνήθηκαν «να γυαλίσουν τα παπούτσια» παρουσιαστή μεσημεριανής «ψυχαγωγικής» εκπομπής.

Για το λόγο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας όλων των δημοσιογράφων, οι οποίοι εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «ALPHA», από τις 15.00 έως τις 17.00 για αύριο Τρίτη, 10 Απριλίου 2012. Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των συναδέλφων με αίτημα την άμεση ανάκληση των απολύσεων.»

Σήμερα λοιπόν, ο ALPHA απέστειλε επιστολή στην ΕΣΗΕΑ, η οποία αναφέρει ότι:

«Σχετικά με τη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, θα θέλαμε να δηλώσουμε τα εξής:

-Είναι άκρως προσβλητικό για τη διοίκηση του σταθμού να υπονοείται ότι για θέματα τόσο σημαντικά όσο η διακοπή απασχόλησης εργαζομένων δεν ακολουθούνται αυστηρές εσωτερικές διαδικασίες και ότι εν γένει οι όποιες αποφάσεις δεν λαμβάνονται κεντρικά αλλά από ανθρώπους αναρμόδιους.

-Ο Alpha, και ενώ η τηλεοπτική αγορά μαστίζεται εδώ και πολύ καιρό από την κρίση, έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας των ανθρώπων του. Αυτό δεν σημαίνει ότι παραιτείται του δικαιώματός του να διακόπτει τη συνεργασία του με εργαζομένους για σοβαρούς και συγκεκριμένους λόγους, και πάντοτε σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία. Κάτι τέτοιο θα ήταν πάνω από όλα άδικο για τους δημοσιογράφους του σταθμού, οι οποίοι εργάζονται με συνέπεια και αποτελεσματικότητα και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της επιτυχίας του.

-Θα περιμέναμε από ένα όργανο το οποίο εκπροσωπεί δημοσιογράφους, προτού προχωρήσει σε ατυχείς αναπαραγωγές φημών και μάλιστα βασίσει αποφάσεις του πάνω σε αυτές, να διερευνήσει και να εξακριβώσει τα γεγονότα, όπως επιτάσσει το δημοσιογραφικό καθήκον, αντί να συντηρεί τεχνηέντως ένα κλίμα αναβρασμού και έντασης.»

Να δούμε αν θα υπάρξει καινούργια ανακοίνωση από πλευρά της ΕΣΗΕΑ στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε