Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Η ιστορικής σημασίας εκπομπή του ΣΚΑΪ

Μία καινούργια φιλόδοξη παραγωγή ετοιμάζει ο ΣΚΑΪ με σκοπό να θυμηθούμε –αλλά και να μάθουμε!- όσα συνέβησαν κατά την περίοδο από την κήρυξη της επανάστασης κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέχρι την ίδρυση του Ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους.
 

Η σειρά με παρουσιαστή το συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο πρόκειται να ολοκληρωθεί σε οκτώ 45λεπτα επεισόδια.

 
Οι αναπαραστάσεις των συνθηκών ζωής, του κλίματος της εποχής καθώς και καθοριστικών στιγμών από τη δράση των πρωταγωνιστών της επανάστασης, θα συνδυαστούν με CGI (Computer Generated Imagery) και τα γυρίσματα πραγματοποιούνται σε σημαντικές ιστορικές τοποθεσίες της Ελλάδας και των Βαλκανίων, όπως: Πελοπόννησο, Ήπειρο, Παραδουνάβιες περιοχές, Οδησσό, Βουκουρέστι, Κωνσταντινούπολη.
 
Στη σειρά ιστορικής πραγματικά σημασίας που ετοιμάζει το κανάλι του Φαλήρου μιλούν διακεκριμένοι έλληνες και ξένοι ιστορικοί προσπαθώντας να «αποτυπώσουν» τις συνθήκες που οδήγησαν στη δημιουργία του Ελληνικού κράτους.
 
Σε μία τηλεοπτική περίοδο… κατακλυσμού ριάλιτι εκπομπών, το να γίνονται τέτοιες προσπάθειες (και μάλιστα όχι από την κρατική τηλεόραση αλλά από ιδιωτικό κανάλι) απαιτούν την προσοχή μας. Άλλωστε, επιβάλλεται κάθε λαός να γνωρίζει την ιστορία του για να μην… επαναληφθούν τα ίδια λάθη!

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΕΛΑΣ

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε