Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η μάχη στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές

Οι οριακές διαφορές και τα οφέλη από την απουσία της Θρασκιά

Με οριακή διαφορά (0,4) από τους Καμπουράκη-Οικονομέα ο Γιώργος Αυτιάς πήρε κεφάλι και χθες στην κούρσα της πρωινής ενημέρωσης. Με οριακή διαφορά (0,3) επίσης πέρασε μπροστά και το δίδυμο του ΣΚΑΪ από το δίδυμο της ΝΕΤ. Αξιοσημείωτο όμως είναι ότι οι Λυριτζής-Οικονόμου σιγά σιγά φαίνεται πως ανεβάζουν τις τηλεθεάσεις τους στο λεγόμενο νεανικό κοινό. Βέβαια χθες τους τις… χάρισε η Ράνια Θρασκιά που λόγω απεργίας των τεχνικών του ΑΝΤ1 η εκπομπή «Elatte» ήταν επανάληψη οπότε και οι τηλεθεατές πήγαν αλλού.

Αυτό είναι και το… καλό του infotainment: σε περίπτωση που η εκπομπή δεν μπορεί να μεταδοθεί ζωντανά, πετά αποσπάσματα με ψυχαγωγικά θέματα και καθάρισε το κανάλι με το πρόγραμμα. Αλλά σε αμιγώς ενημερωτικές εκπομπές είναι δύσκολο να το κάνουν.

Πάμε να δούμε λοιπόν αναλυτικά τις χθεσινές τηλεθεάσεις στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές, υπενθυμίζοντας –όπως κάθε μέρα- ότι είναι οι «βρόμικοι» μέσοι όροι από τις 7 έως τις 10 το πρωί, όπου συναντιούνται εντός τηλεοπτικού τοπίου όλες οι εκπομπές κι όχι οι καθαροί μέσοι όροι των εκπομπών αφού άλλος ξεκινά στις 6 κι άλλος τελειώνει στις 10 και…!

Συγκεκριμένα λοιπόν χθες 8 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της AGB, οι μέσοι όροι των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών είναι οι εξής:

ALTER («Καλημέρα» με το Γιώργο Αυτιά): 23,5% στο γενικό σύνολο και 15,2% στο κοινό «15-44»

 

ANT1 («Elatte» με τη Ράνια Θρασκιά):8,8% στο γενικό σύνολο και 12,8% στο κοινό «15-44»

 

MEGA («Κοινωνία ώρα Mega» με τους Καμπουράκη, Οικονομέα): 23,1% στο γενικό σύνολο και 19,4% στο κοινό «15-44»

 

ΝΕΤ («Πρωινή ενημέρωση» με τους Αρβανίτη, Κατσίμη): 9,2% στο γενικό σύνολο και 6,3% στο κοινό «15-44»

 

ΣΚΑΪ («Πρώτη Γραμμή» με τους Λυριτζή, Οικονόμου): 9,5% στο γενικό σύνολο και 14,6% στο κοινό «15-44»

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε