Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Η τελευταία ευκαιρία για το ALTER;

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.01.2012 | 11:40
Πρώτη δημοσίευση: 24.01.2012 | 11:35

Ίσως πρόκειται για τις πιο κρίσιμες στιγμές από την έναρξη της περιπέτειας του Alter καθώς οι 669 συνολικά εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού έχουν στα χέρια τους την πρώτη απτή προσφορά.

Κάθε νόμισμα έχει δυο πλευρές. Με δεδομένο ότι κάθε ημέρα κατά την οποία ένας τηλεοπτικός σταθμός μένει κλειστός χάνει και ένα μέρος της δύναμής του η πλευρά Κουρή κατέθεσε πρόταση στη λογική επαναλειτουργίας του σταθμού.
Η πρόταση ήταν δεδομένο ότι δεν θα είναι ευχάριστη. Περιλαμβάνει “κούρεμα” 60% στα δεδουλευμένα των εργαζόμενων (δικαιολογείται από την πλευρά Κουρή και από την έλλειψη εσόδων όσο ο σταθμός παραμένει κλειστός) αλλά και “κούρεμα” στο προσωπικό.
Η πρόταση προς τους εργαζόμενους είναι να λειτουργήσει ο σταθμός με 284 λιγότερους υπαλλήλους. Να απολυθούν δηλαδή οι εργαζόμενοι αυτοί.
Οι εργαζόμενοι λοιπόν καλούνται να πουν “ναι” τόσο στην απόλυση συναδέλφων όσο και στην απώλεια χρημάτων που τους ανήκουν και χάθηκαν με ευθύνη όχι των ίδιων.
Εδώ λοιπόν τίθεται όπως σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις το δίλημμα.
“Ναι” στις απολύσεις και μείωση στα έως τώρα δεδουλευμένα, αλλά και τους μελλοντικούς μισθούς ώστε να μέσω της λειτουργίας του σταθμού να διασφαλιστούν έστω οι 385 θέσεις εργασίας ή οριστικό κλείσιμο του σταθμού;
Διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας;
Ναι, λέει η πλευρά Κουρή υπό την έννοια πως η πρόταση που καταθέτει κάνει πιο ευνοϊκή για τον υποψήφιο επενδυτή την κατάσταση και τονίζει πως προς αυτή την κατεύθυνση λειτουργεί και η 12μηνη περίοδος εγγύησης της απασχόλησής που προσφέρει μέσω της συμφωνίας.
Η αντίδραση των εργαζόμενων ήταν άμεση και κάθετα αρνητική στην πρόταση για “κούρεμα” στα δεδουλευμένα και τις απολύσεις.
Από την πλευρά Κουρή ωστόσο μένει σύμφωνα με πληροφορίες ανοιχτή η πόρτα της διαπραγμάτευσης.

Διαβάστε επίσης:
Απορρίπτουν οι εργαζόμενοι του ALTER την πρόταση "κουρέματος"
   Διαδώστε αυτό το άρθρο