Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Ξεκίνησε στο Πρωτοδικείο η συζήτηση της αίτησης υπαγωγής της “Ελευθεροτυπίας” στο άρθρο 99

Στις 19 Μαρτίου θα συνεχιστεί ενώπιον του Πρωτοδικείου η συζήτηση της αίτησης της «Χ.Κ.Τεγόπουλος», που εκδίδει την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, για την υπαγωγή της στο καθεστώς του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά το μεσημέρι και διεκόπη λόγω λήξης του ωραρίου.

Στο δικαστήριο εξετάστηκε στέλεχος των οικονομικών υπηρεσιών της επιχείρησης, ως μάρτυρας εκ μέρους της αιτούσας, ο οποίος κατέθεσε ότι «το μόνο περιουσιακό στοιχείο της εφημερίδας είναι ο τίτλος της». Όπως ανέφερε ο μάρτυρας «η αξία του τίτλου υπολογίζεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ».

Υποστήριξε επίσης πώς «αν οι εργαζόμενοι δεχθούν να επαναλειτουργήσει ξανά η εφημερίδα, ενδεχομένως η Τράπεζα Πειραιώς να αποδεσμεύσει τα χρήματα που κρατάει από το πρακτορείο διανομής Τύπου» ενώ τόνισε πως «θα επιχειρηθεί να μειωθεί το λειτουργικό κόστος» χωρίς να διευκρινίσει ποια μέτρα προβλέπεται να ληφθούν για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Κατά την επανάληψη της διαδικασίας αναμένεται εξεταστεί ένας ακόμα μάρτυρας εκ μέρους της εταιρείας και ακολούθως μάρτυρες εκ μέρους των εργαζομένων και των άλλων πιστωτών.

Το δικαστήριο διατηρεί προηγούμενη απόφαση του η οποία δίνει το δικαίωμα στους εργαζόμενους να προχωρούν διαδικασίες κατασχέσεων εις χείρας τρίτων, για ποσά ύψους μέχρι και του 50% των οφειλόμενων δεδουλευμένων τους για τα οποία έχουν δικαιωθεί σε προσφυγές τους. Ωστόσο, μετά από συμφωνία των διαδίκων, μέχρι την δικάσιμο της 19ης Μαρτίου δεν παρέχεται δικαίωμα κατασχέσεων επί ακινήτων και εξοπλισμού και αντίστοιχα ούτε στην εταιρεία παρέχεται δικαίωμα να τα εκποιήσει.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε