Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κανονικά on air θα βγει το πρόγραμμα του ALPHA

Κανονικά on air θα βγει το πρόγραμμα του ALPHA

Σε 24ωρη απεργία από τις 06:00 σήμερα το πρωί έως τις 06:00 αύριο το πρωί έχουν κατέβει οι τεχνικοί στα ιδιωτικά κανάλια με αποτέλεσμα να μην μπορούν αν βγουν on air ζωντανές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.

Όπως μας ενημέρωσαν όμως, από τον ALPHA το πρόγραμμά τους θα βγει κανονικά. Δηλαδή και οι live εκπομπές, «Ελένη» και «Δέστε τους» αλλά και τα δελτία ειδήσεών τους θα μεταδοθούν κανονικά.
Να θυμίσουμε ότι την ίδια τακτική είχαν ακολουθήσει στο κανάλι της Κάντζας και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης απεργίας της ΕΤΙΤΑ.

Πριν από λίγες μέρες μάλιστα ο ALPHA έστειλε στα τρία σωματεία (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ και ΕΠΗΕΑ) την επιχειρησιακή σύμβαση την οποία προτείνει που είναι η εξής:

                                   ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ (Βασικοί όροι)
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ·    Καμία μείωση σε όσους λαμβάνουν συνολικές μικτές μηνιαίες αποδοχές μέχρι 1.400€.

·     Βάση μηνιαίου μισθού:  οι μηνιαίες αποδοχές που λάμβανε κάθε εργαζόμενος στις 30.04.2012 (μικτά)

Επ’ αυτού:  α)  για ποσό 1.401€ –  1.800€ (μικτά) = μείωση 5%,  με κατώτατο όριο κατηγορίας μετά τη μείωση τα 1.400€,

                    β)  για ποσό 1.801€ – 3.000€ (μικτά) = μείωση 10%, με     »              »          »            »     »      »      τα 1.710€,

                    γ)  για ποσό 3.001 και άνω (μικτά) = μείωση 15%-30%*, με       »                »           »              »     »  τα 2.700€.

* το ως άνω ανώτατο ποσοστό είναι υπό διαμόρφωση

·     Οι καθοριζόμενες μηνιαίες αποδοχές οφείλονται για πενθήμερη, συνεχή οκτάωρη ανά ημέρα, εβδομαδιαία εργασία 40 ωρών.

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ·     Η εταιρεία δεσμεύεται ότι δεν θα προβεί σε ομαδικές απολύσεις.  Σε κάθε περίπτωση δεσμεύεται ότι δεν θα προβεί σε μαζικές απολύσεις που θα αναλογούν κατά μ.ό. σε ποσοστό άνω του 1,5% ανά μήνα κατά τη διάρκεια της επιχειρησιακής σύμβασης, εκτός εάν προκύψει σημαντική και απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών (π.χ.  πτώχευση της Ελλάδας, έξοδός της από την ευρωζώνη κ.ο.κ.). [Σημειώνεται ότι ο νόμος θέτει ως ανώτατο όριο το 5% του απασχολούμενου προσωπικού ανά μήνα]
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΧ/ΚΗΣ ·     ‘Ένα έτος από την υπογραφή της.
ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ·     Κατά τη διάρκεια ισχύος της επιχειρησιακής σύμβασης δεν θα προβούν σε απεργία ή στάσεις εργασίας για λόγους που ρυθμίζονται από τη σύμβαση εφόσον η εταιρεία τηρεί τα συμφωνηθέντα.

·     Μη τήρηση της ως άνω δέσμευσης συνιστά σημαντική μεταβολή των συνθηκών που δικαιολογεί την καταγγελία της παρούσας εκ μέρους της εταιρείας.

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ α) Γάμου:                    10% σε όποιον παντρευτεί (μετά την υπογραφή της επιχειρησιακής) και με μικτό μισθό έως 2.000 €

β) Επίδομα τέκνου:   5% για κάθε τέκνο που θα δηλωθεί μετά την υπογραφή της επιχειρησιακής και μόνο για εργαζόμενους που έχουν μικτό μισθό έως 2.000 €

γ)  Ειδικά επιδόματα:  i)  επίδομα ισολογισμού (σε λογιστές, βοηθούς λογιστές):

Ø 75% του μηνιαίου μισθού (χορηγείται ετησίως σε ένα μήνα από το κλείσιμο του ισολογισμού),

ii)  επιδόματα τεχνικών:

Ø συντήρηση ή επισκευή συστημάτων εκπομπής για την οποία απαιτείται αναρρίχηση σε πυλώνες ή ιστούς 50€ ημερήσια αποζημίωση για κάθε ημέρα άσκησης σχετικών καθηκόντων,

Ø χειρισμός steadycam ή jimmy jip πρόσθετη ωριαία αμοιβή 15€ και 12€ την ώρα αντίστοιχα

Ø συμμετοχή τεχνικών σε εμπόλεμες περιοχές ή περιοχές φυσικών καταστροφών:

ειδικό επίδομα 250€ για κάθε ημέρα παραμονής σε αυτά,

iii)  επιδόματα δημοσιογράφων:

Ø συμμετοχή σε εμπόλεμες περιοχές ή περιοχές φυσικών καταστροφών: ειδικό επίδομα 250€ για κάθε ημέρα παραμονής σε αυτά.

ΑΔΕΙΕΣ ·     Μέρες ετήσιας άδειας- επίδομα άδειας βάσει της εργατικής Νομοθεσίας.

·     Άδεια γάμου με πλήρεις αποδοχές:  10 συνεχόμενες εργάσιμες ημέρες.

·     Για τους υπαλλήλους που συμπλήρωσαν 10 έτη προϋπηρεσίας στην εταιρεία ή 12 έτη σε οποιονδήποτε άλλο εργοδότη η διάρκεια άδειας ορίζεται σε 29 ημέρες.

·     Γονείς παιδιών ΑΜΕΑ δικαιούνται πλέον της ετήσιας κανονικής τους άδειας, άδεια με πλήρεις αποδοχές 10 ημέρες το χρόνο.

ΑΡΓΙΕΣ ·     Ημέρες αργίας ορίζονται οι:  1η του έτους, τα Θεοφάνεια, η 25η Μαρτίου, η ημέρα του Αγίου Πνεύματος, η Καθαρά Δευτέρα, η Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο, η δεύτερη μέρα του Πάσχα, η Πρωτομαγιά, η 15η Αυγούστου, η 28η Οκτωβρίου, τα Χριστούγεννα, η 26η Δεκεμβρίου και όλες οι Κυριακές.  Σε περίπτωση που εργαζόμενος απασχοληθεί κατά τις ημέρες αυτές, καταβάλλεται η προσαύξηση που προβλέπεται στο νόμο.
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ·     Σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης εργασίας ισχύουν οι οριζόμενες στην οικεία νομοθεσία.

·     Σε περίπτωση λύσης σύμβασης εργασίας λόγω κατά νόμο συνταξιοδότησης, ο υπάλληλος δικαιούται αποζημίωση ίση με το 60% της αποζημίωσης που η εργατική νομοθεσία προβλέπει για την περίπτωση απροειδοποίητης απόλυσης.

·     Εκτός έδρας:  τα οριζόμενα στην εργατική νομοθεσία.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε