Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λίγα Σύννεφα 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Καταργούνται ΕΤ1, Ραδιοτηλεόραση, ψηφιακά κανάλια

Καταργούνται ΕΤ1, Ραδιοτηλεόραση, ψηφιακά κανάλια
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 12.07.2011 | 17:10
Πρώτη δημοσίευση: 12.07.2011 | 13:14

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, η τρόϊκα επιμένει να μεταταγούν ή να απολυθούν περίπου 3 στους 10 εργαζόμενους της ΕΡΤ μέσα σε ένα χρόνο και μέχρι το 2015 να μπορεί να λειτουργεί με 700-1000 εργαζόμενους.

Ο κ. Μόσιαλος έχει ήδη συζητήσει με τον πρωθυπουργό για όλες τις αλλαγές τις οποίες έχει σχεδιάσει και τις οποίες προτίθεται να εφαρμόσει άμεσα, καθώς όλα δείχνουν, πριν το τέλος του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, λέγεται ότι ο Ηλίας Μόσιαλος θα προχωρήσει σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για περισσότερους από 500 εργαζόμενους, κυρίως δημοσιογράφους. Την ίδια ώρα, θα τεθεί σε εφαρμογή το πλάνο για συγχώνευση των Περιφεριακών Σταθμών, ενώ θα μειωθεί το κοστολόγιο του τηλεοπτικού προγράμματος με αρκετές εκπομπές να μην παίρνουν το πράσινο φως.

Η ΝΕΤ παραμένει ως ένα ενημερωτικό και πολιτιστικό κανάλι -εξετάζεται το μοντέλο της δημόσιας Γαλλικής τηλεόρασης. Η ΕΤ1, όπως δείχνουν τα πράγματα, φαίνεται πως καταργείται. Η ΕΤ3 παραμένει για εθνικούς λόγους, ενώ θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές στη διοίκηση, ώστε να περιοριστεί το κόστος.

Όσον αφορά στα ψηφιακά κανάλια, αυτά θα καταργηθούν, καθώς η μέχρι τώρα λειτουργία τους θεωρείται αποτυχημένη, με το κόστος να φτάνει δεκάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο.

Η Ραδιοτηλεόραση καταργείται, αφού δεν υπάρχει λόγος να συντηρείται μία τόσο ακριβή υπηρεσία. Το ίδιο θα συμβεί και με την Ορχήστρα της ΕΡΤ, η οποία, ίσως ενσωματωθεί σε κάποιο άλλο φορέα, όπως η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Ακούγεται ακόμα, πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος "θεωρεί υπερβολικό να έχει η ΕΡΤ ένα δελτίο ειδήσεων υπερπαραγωγή με μία λαμπερη παρουσιάστρια σαν την Έλλη Στάη, όταν, μάλιστα, δεν επιτυγχάνει και υψηλές τηλεθεάσεις, την ώρα που η κυβέρνηση προωθεί σχέδιο ριζικών περικοπών και επιχειρεί να μετατρέψει την ΕΡΤ σε μία χαμηλών τόνων και χαμηλού κόστους τηλεόραση".

Περισσότερα στο Zappit.gr

Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Παππάς: Η ΕΡΤ κέρδισε το στοίχημα! Παππάς: Η ΕΡΤ κέρδισε το στοίχημα!
  2. Τσακνής εναντίον Κασιδιάρη στη Βουλή για την ΕΡΤ! “Έχετε ρητορική μίσους” Τσακνής εναντίον Κασιδιάρη στη Βουλή για την ΕΡΤ! “Έχετε ρητορική μίσους”
  3. Παππάς: Το τέλος της ΕΡΤ δεν μειώνεται Παππάς: Το τέλος της ΕΡΤ δεν μειώνεται