Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Λιάρος και Κοττάκης στην ΕΡΤ – Δείτε τη λίστα με τα ονόματα που προσλαμβάνονται!

Λιάρος και Κοττάκης στην ΕΡΤ – Δείτε τη λίστα με τα ονόματα που προσλαμβάνονται!

Τρεις φεύγουν, δώδεκα πάνε στην ΕΡΤ, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.

Τα περισσότερα θέματα που συζητήθηκαν στο ΔΣ ήταν τοποθετήσεις καινούργιων στελεχών στην κρατική ραδιοτηλεόραση.
Συγκεκριμένα λοιπόν, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., κατά τη σημερινή συνεδρίασή του (Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012), ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:
1. Αποφάσισε την απαλλαγή του τακτικού υπαλλήλου κ. Ευάγγελου Λουριδά από τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών. Επίσης, αποφάσισε την πρόσληψη του κ. Πέτρου Μάη και την τοποθέτησή του στη θέση του Γενικού Διευθυντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών.
2. Αποφάσισε την απαλλαγή του τακτικού υπαλλήλου κ. Νίκου Μιχαλίτση από τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών. Επίσης, αποφάσισε την τοποθέτηση του τακτικού υπαλλήλου κ. Κωνσταντίνου Τσακίρη στη θέση του Γενικού Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών.
3. Αποφάσισε την πρόσληψη του κ. Βασίλη Θωμόπουλου ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων (Π.Ε.Θ) με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου διάρκειας ενός έτους και με καθήκοντα Διευθυντή Ειδήσεων.
4. Αποφάσισε την πρόσληψη του δημοσιογράφου κ. Μανώλη Κοττάκη ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων (Π.Ε.Θ) με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου διάρκειας ενός έτους, με αντικείμενο την οργάνωση, προετοιμασία, συντονισμό, εποπτεία και παρουσίαση ενημερωτικών εκπομπών της ΕΡΤ.
5. Αποφάσισε την πρόσληψη του δημοσιογράφου κ. Μενέλαου Σεβαστιάδη ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων (Π.Ε.Θ) με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου διάρκειας ενός έτους, με αντικείμενο τον συντονισμό για την κάλυψη της καθημερινής αθλητικής ειδησεογραφίας, την αρχειοθέτηση όλου του αθλητικού ραδιοφωνικού αθλητικού υλικού, την αναζήτηση αθλητικών προγραμμάτων και την οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής ραδιοφωνικών αθλητικών εκπομπών.
6. Αποφάσισε την πρόσληψη του δημοσιογράφου κ. Αντωνίου Λιάρου ως Ειδικού Συμβούλου με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου διάρκειας ενός έτους. Αντικείμενο της απασχόλησής του θα είναι θέματα συμβούλου προγράμματος – ενημερωτικών εκπομπών.
7. Αποφάσισε την πρόσληψη του κ. Σταύρου Οικονομόπουλου ως Ειδικού Συμβούλου για θέματα Ραδιοφωνίας, με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου διάρκειας ενός έτους.
8. Αποφάσισε την πρόσληψη του κ. Ευσταθίου Μιχαήλ ως Ειδικού Συμβούλου για θέματα Πληροφορικής, με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου διάρκειας ενός έτους.
9. Αποφάσισε την πρόσληψη της κυρίας Ματίνας Ρέτσα ως Ειδικού Συμβούλου για θέματα επικοινωνίας, με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου διάρκειας ενός έτους.
10. Αποφάσισε την πρόσληψη του κ. Γεωργίου Μπράμου ως Ειδικού Συμβούλου με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου διάρκειας ενός έτους. Αντικείμενο της απασχόλησης του θα είναι θέματα συμβούλου ψυχαγωγικού και πολιτιστικού προγράμματος.
11. Ενέκρινε την αποδοχή της αίτησης επαναπρόσληψης του κ. Παναγιώτη Πέτσαλη, που είχε ζητήσει τη συνταξιοδότησή του, η οποία όμως δεν κατέστη εφικτή λόγω μη εκπλήρωσης των προβλεπομένων από τον νόμο προϋποθέσεων.
12. Ενέκρινε την επαναφορά στην ΕΡΤ Α.Ε. της δημοσιογράφου κυρίας Χρύσας Αράπογλου.
13. Ενημερώθηκε από το μέλος του Δ.Σ. κ. Αρίστονα Κοντιζά, για την τελευταία του παρουσία στο Δ.Σ., ύστερα από την τοποθέτησή του στη θέση του Διευθυντή Λειτουργίας Τηλεόρασης.
14. Ενημερώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή Τηλεόρασης κ. Κώστα Σπυρόπουλο για την πορεία εκπόνησης του νέου προγράμματος της ΕΡΤ.
15. Ενέκρινε την αγορά τηλεοπτικών δικαιωμάτων αγώνων ποδοσφαίρου Super League Ελλάδος των ΠΑΕ ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, SKODA Ξάνθη, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, Βέροια και Ατρόμητος Αθηνών, για τη μετάδοση από την ERT WORLD.
16. Εξουσιοδότησε τον Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Αιμίλιο Λιάτσο, να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της ΕΡΤ στην υπόθεση του EURONEWS, καθώς και να δημιουργήσει τριμελή επιτροπή συζήτησης για το θέμα.
17. Ενέκρινε την παροχή ειδικής εντολής και πληρεξουσιότητας σε δικηγόρους για τον χειρισμό νομικών υποθέσεων της εταιρείας.»

Αυτά λοιπόν αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΡΤ. Αν όμως, σας κάνει εντύπωση ή πιστεύετε ότι κάναμε λάθος που στην αρχή αναφέραμε ότι «τρεις φεύγουν, δώδεκα πάνε στην ΕΡΤ», επειδή διαβάσατε μόνο για δύο αποχωρήσεις, να σας πούμε λοιπόν ότι η μία αποχώρηση που δεν αναφέρεται στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, είναι αυτή του Στράτου Μπαλή που τον έπαυσαν από τα καθήκοντα του Διευθυντή Ειδήσεων της ΕΡΤ, ή, για να ακριβολογούμε… τοποθέτησαν άλλον στη θέση του. Να θυμίσουμε πως στις 4 Σεπτεμβρίου, με απόφαση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ, Νίκου Σίμου, τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη θέση ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής, Στράτος Μπαλής. Αλλά τελικά η διακομματική επιτροπή των τριών κομμάτων της κυβέρνησης ήθελε να τοποθετήσει το Βασίλη Θωμόπουλο. Έτσι, μετά από παρασκηνιακές συζητήσεις και κόντρες μεταξύ των δύο πλευρών, η διακομματική κατάφερε να κερδίσει και το ΔΣ έλαβε χθες, την απόφαση για το Βασίλη Θωμόπουλο. Όσο για το τι έγινε με το Στράτο Μπαλή… κουβέντα. Πάντως, όπως μαθαίνουμε, ο δημοσιογράφος, μετά από τις εξελίξεις αυτές, αποφάσισε να φύγει από την ΕΡΤ και να κατευθυνθεί προς ΣΚΑΪ, αναλαμβάνοντας αρχισυντάκτης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Αλλά από την ΕΡΤ… κουβέντα! Επίσημα δηλαδή δεν γίνεται λόγος, γιατί στους διαδρόμους, ακούς και μαθαίνεις πολλά! Ε, δεν είναι κι η πρώτη φορά που στους διαδρόμους της ΕΡΤ… ακούς τα καλύτερα! Και μαθαίνουμε, πολλά ακόμα, για τα οποία θα αναφερθούμε σε επόμενα άρθρα…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε