Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Μενεγάκη, Καραμεροχαριτάτοι, πεντάμορφοι και Λαμπίρη, Σκορδά, Καραβάτου

Απολογισμός σεζόν για πρωινές ψυχαγωγικές και μεσημεριανές εκπομπές

Η τηλεοπτική σεζόν έχει τελειώσει και στα «στρατηγεία» των καναλιών προετοιμάζονται ήδη για την επόμενη. Παρά την… cool διάθεση που προσπαθούν να μας πείσουν ότι επικρατεί, θέλετε λόγω καύσωνα, θέλετε λόγω των τηλεθεάσεων που έκαναν, οι θερμοκρασίες στο τηλεοπτικό τοπίο έχουν χτυπήσει κόκκινο!

Κι αφού… χορτάσαμε με βαρύγδουπα δελτία Τύπου όπου όλοι κέρδισαν και κανένας δεν έχασε, αξίζει να κάνουμε έναν απολογισμό της χρονιάς για ορισμένα προγράμματα που όλο το χρόνο έλεγαν και έγραφαν πολλά: αυτά της πρωινής ψυχαγωγικής και μεσημεριανής ζώνης.

Ερώτηση: ποιοι είναι οι κερδισμένοι και ποιοι οι χαμένοι;

Απάντηση: το είπαμε πως «όλοι είναι κερδισμένοι»! Απλά εμείς, θα παραθέσουμε τα στοιχεία τηλεθέασης της σεζόν που πέρασε και στο γενικό σύνολο αλλά και στο «δυναμικό κοινό» για να μην αφήσουμε κανέναν παραπονεμένο!

Να ευχαριστήσουμε την εταιρεία «Nielsen Audience Measurement» που μας παραχώρησε τα στοιχεία. Πάμε λοιπόν να δούμε τι έγινε τη σεζόν 2009-2010:

 

Σταθμός

Εκπομπή

Μερίδιο

Σύνολο πληθυσμού

Μερίδιο

Νεανικό κοινό

ANTENNA

10 ΜΕ 1 ΜΑΖΙ

19,8

17,9

ALPHA

ΚΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ

15,9

23,5

MEGA

ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΠΡΩΙ

14,8

15,3

Για την… ιστορία να παραθέσουμε ότι την προηγούμενη χρονιά, δηλαδή τη σεζόν 2008-2009, σύμφωνα μάλιστα με δελτίο Τύπου του ALPHA, οι αποδόσεις στο «δυναμικό κοινό», ήταν όπως έγραφαν :

«η Ελένη Μενεγάκη με 29,2% κέρδισε την προτίμησή του τηλεοπτικού κοινού και μάλιστα με σημαντική διαφορά από τον ανταγωνισμό καθώς η εκπομπή  «Όμορφος κόσμος το πρωί» ήταν δεύτερη στον πίνακα της τηλεθέασης, με ποσοστό 17,9%.»

Βλέπουμε λοιπόν ότι η εκπομπή «Καφές με την Ελένη» έπεσε κατά 5,7 μονάδες, ενώ η πεντάδα του «Όμορφου κόσμου το πρωί» στο MEGA έπεσε κατά 2.6 μονάδες από αυτές που είχε κάνει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.

Πάμε τώρα στη μεσημεριανή ζώνη.

Όπως θα δείτε στο σύνολο του πληθυσμού, στην πρώτη θέση βρέθηκε η Φαίη Σκορδά με δεύτερη τη Χριστίνα Λαμπίρη και τρίτη την Κατερίνα Καραβάτου.

Στο νεανικό κοινό όμως, πρώτη βρέθηκε η Λαμπίρη, ακολούθησε η Καραβάτου με τρίτη τη Σκορδά. Συγκεκριμένα λοιπόν:

Σταθμός

Εκπομπή

Μερίδιο

Σύνολο πληθυσμού

Μερίδιο

Νεανικό κοινό

ALPHA

ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

10,6

13,0

STAR

SUPER STAR

11,8

13,5

ALTER

ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ

13,2

12,1

Αυτά για… αρχή γιατί θα ακολουθήσουν κι άλλα στοιχεία με τους κερδισμένους και… κερδισμένους (γιατί είπαμε: όλοι κέρδισαν!) της σεζόν!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε