Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ο ΑΝΤ1 πήρε το ΟΚ από τον Κωστόπουλο

Μία συμφωνία που επιτεύχθηκε πολύ σύντομα γιατί οι οικονομικές εκκρεμότητες ήταν πολλές!

Άλλωστε είναι γνωστές οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα περιοδικά και οι εφημερίδες, που προσπαθούν να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να ενημερώνουν τους αναγνώστες τους.

Τον τελευταίο καιρό είναι πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην ΙΜΑΚΟ, την εταιρεία που έχει ιδρύσει ο Πέτρος Κωστόπουλος και που μεταξύ άλλων έκδιδε και πολλά περιοδικά, όπως το Down Town, Nitro, Esquire, OK και άλλα. Τα χρέη της εταιρείας οδήγησαν μάλιστα τις αρμόδιες αρχές χθες να πραγματοποιήσουν κατάσχεση στα γραφεία της ΙΜΑΚΟ.

Ωστόσο, με γρήγορες κινήσεις ο Πέτρος Κωστόπουλος κατάφερε να σώσει ένα από τα περιοδικά του και έτσι τα δικαιώματα έκδοσης απέκτησε ο ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Ομίλου του Αμαρουσίου
«ο Όμιλος ΑNTENNA ανακοινώνει την απόκτηση των δικαιωμάτων έκδοσης του περιοδικού OK! στην Ελλάδα, μετά από συμφωνία με την εκδότρια-ιδιοκτήτρια του τίτλου Northern & Shell Ltd στην Μεγάλη Βρετανία.
Το OK! είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους τίτλους lifestyle εβδομαδιαίων περιοδικών παγκοσμίως. Έχει 18 χρόνια εξαιρετικής πορείας στην Μεγάλη Βρετανία, άλλες 20 εκδόσεις σε όλο τον κόσμο (ακόμα και σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Ρωσία, η Ινδία κ.α. ) και περισσότερα από 30 εκατομμύρια αναγνώστες σε εβδομαδιαία βάση.
Η ελληνική έκδοση του OK!, κυκλοφόρησε το 2005 σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία με την ενδιαφέρουσα θεματολογία, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις πιο λαμπερές φωτογραφίες από τη ζωή των celebrities .
Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ συνεπής ως προς την στρατηγική του, αξιολογεί και αξιοποιεί συνεχώς ευκαιρίες που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την ηγετική του θέση στην αγορά. Ο νέος τίτλος που προστίθεται στη ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ αποτελεί το όχημα για την είσοδο σε μία πολύ δυναμική αγορά όπως είναι αυτή των εβδομαδιαίων περιοδικών.
H ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ιδρύθηκε το 1995 και αποτελεί σήμερα μια από τις πιο δυναμικές εταιρίες περιοδικών στην Ελλάδα. Το portfolio της – στο οποίο από σήμερα προστίθεται και το ΟΚ! – περιλαμβάνει τα μηνιαία περιοδικά: «Αστρολόγος», «FORMA», «Οικία & Διακόσμηση», «Παιδί & Νέοι Γονείς» «Diva’s Wedding» καθώς και μια σειρά ετήσιων Ειδικών Εκδόσεων.
Στόχος του Ομίλου ANTENNA, στο εκδοτικό κομμάτι, είναι να προσφέρει διαρκώς εκδόσεις που θα καλύπτουν το ευρύ και διαρκώς μεταβαλλόμενο φάσμα των ενδιαφερόντων και αναγκών του αναγνωστικού κοινού.»

Το γεγονός ότι σε αυτές τις δύσκολες εποχές, ένα περιοδικό που απασχολεί δεκάδες εργαζόμενους σώθηκε, είναι μία ευχάριστη εξέλιξη. Το ερώτημα βέβαια είναι τι θα γίνει με τις οφειλές στους εργαζόμενους της ΙΜΑΚΟ αλλά και τι θα γίνει με τα υπόλοιπα περιοδικά της, όπως το Down Town, που για πολλά χρόνια υπήρξε από τα πιο πετυχημένα στο χώρο του.

Κάποια σενάρια πάντως που ακούγονται είναι ότι ο Πέτρος Κωστόπουλος σκοπεύει να πουλήσει τον τίτλο του περιοδικού ώστε να καλύψει με τα έσοδα ορισμένες από τις οικονομικές υποχρεώσεις του. Αναμένουμε λοιπόν να δούμε τι πρόκειται να γίνει ελπίζοντας ότι οι εξελίξεις θα είναι ευχάριστες και για το αναγνωστικό κοινό του περιοδικού αλλά και τους εργαζόμενους σε αυτό.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε