Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Αντώνης Καλογιάννης ανοίγει την ψυχή του…

Είναι από τους ερμηνευτές που αποκλείεται να μην τον αναγνωρίσεις από τον πρώτο στίχο που θα τραγουδήσει…

Είναι από τους καλλιτέχνες που στα 44 χρόνια πορείας του στο χώρο της μουσικής προσπαθεί να μένει πιστός στο δρόμο που έχει επιλέξει…
Είναι από τους πολίτες που έχουν αγωνιστεί για τις ιδέες τους και τα «πιστεύω» τους…
Είναι από τους ανθρώπους που αποφεύγουν τα φώτα της δημοσιότητας…

Ο Αντώνης Καλογιάννης μιλά σπάνια. Αλλά όταν αποφασίσει να μιλήσει λέει την άποψή του χωρίς να μασά τα λόγια του. Ωστόσο, ποτέ στην έως τώρα πορεία του δεν έχει αναφερθεί στην προσωπική ζωή του. Μέχρι που ήρθε η ώρα να μιλήσει «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση και να μιλήσει για όλα: για τους φόβους του, για το χαμό του γιου του, για τη σύζυγό του Ελένη, αφού όπως είπε στη γνωστή δημοσιογράφο «είναι η πρώτη φορά που μιλώ σε μια εκπομπή για την Ελένη. Είσαι η πρώτη που μου ανοίγει την ψυχούλα.»

Ο μεγαλύτερος φόβος του είναι «…ο θάνατος. Είμαι άνθρωπος! Δεν πιστεύω ότι μπορώ να συμμαχήσω μαζί του. Δε μπορώ να βρω αρμονική σχέση με το θάνατο. Με μισεί και τον μισώ. Γιατί θα μου στερήσει τον ήλιο , τη θάλασσα, τα βουνά, τις ωραίες γυναίκες να τις βλέπω, τους φίλους μου, το καφενείο, τον καβγά! Πώς να στο πω; Δεν τον πάω, δεν τον γουστάρω….».

Ο σπουδαίος ερμηνευτής μιλα πρώτη φορά για τη σύντροφο της ζωής του Ελένη, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως « στη διάρκεια της ζωής μου γνώρισα αρκετές γυναίκες. Με άλλες ήταν εφήμερα τα πράγματα. Υπήρξε όμως και μια φορά που έφυγα από το σπίτι μου. Όλα αυτά αντιμετωπίστηκαν από τη γυναίκα μου με αξιοπρέπεια. Θυμάμαι ένα Πάσχα στην Καισαριανή, όπου στην Ανάσταση άφησα την οικογένεια μου να προχωρήσει μπροστά κι εγώ έφυγα για να πάω στην άλλη γυναίκα. Μια φθορά που δε λέγεται! Επιλογή μου όμως. Γύρισε λοιπόν, η γυναίκα μου και μου είπε ‘’Αντώνη επειδή σε βλέπω και τυραννιέσαι σε παρακαλώ πήγαινε και ζήσε μαζί της. Αν δεις ότι δε μπορείς να ζήσεις μαζί της, εγώ θα είμαι εδώ…’’. Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Από αυτή τη γυναίκα την περίμενα αυτή τη στάση. Την εκτιμώ και την αγαπώ απεριόριστα. Είναι η πρώτη φορά που μιλώ σε μια εκπομπή για την Ελένη. Είσαι η πρώτη που μου ανοίγει την ψυχούλα. Αυτή η γυναίκα έπαιξε σπουδαίο ρόλο στη ζωή μου και ξέρεις μου φαίνεται τόσο αστείο να της πω ‘’συγγνώμη Ελένη’’. Είναι αστείο, κι εγώ όταν μιλάω για τέτοια θέματα δεν αστειεύομαι. Ξέρω τη βαρύτητα του λόγου, την υπευθυνότητα της λέξης και το αφήνω έτσι. Συνεχίζουμε τη ζωή μας παρέα…».

Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή που ο Αντώνης Καλογιάννης αναφέρεται στην ξαφνική απώλεια του γιου του πριν από τέσσερα χρόνια.
«…Είναι η πρώτη φορά που μιλάω για αυτόν και πίστεψέ με θα είναι και η τελευταία. Η απώλεια του γιού μου ήταν καθοριστική για τη ζωή μου. Δεν ήταν μόνο ένας γιος, ήταν ένας φίλος ,ένας σύντροφος. Ήμασταν δύο άνδρες που μιλούσαμε ως άνδρας προς άνδρα. Πονάνε όλα αυτά αλλά δεν φοβάμαι τον πόνο…».

Η εξομολόγηση ενός καλλιτέχνη που μας έχει «ταξιδέψει» πολλές φορές με τις ερμηνείες του, αυτή την Κυριακή, στις 4 το μεσημέρι, στην εκπομπή της ΝΕΤ «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε