Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Έκτορας Μποτρίνι μαγειρεύει για τους ευρωπαίους ηγέτες

Ο Έκτορας Μποτρίνι μαγειρεύει για τους ευρωπαίους ηγέτες

Είναι γνωστό πως το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η Κύπρος αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως σας είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερο άρθρο του Newsit, η ομάδα που έχει αναλάβει να ετοιμάσει τα 70.000 περίπου γεύματα που θα σερβιριστούν κατά τη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας στους ηγέτες και αντιπροσώπους των υπόλοιπων κρατών μελών της ΕΕ, είναι η κυπριακή «IMH» και την ευθύνη του συντονισμού και σύμβουλός τους για τυχόν λάθη και παραλείψεις είναι ο Έκτορας Μποτρίνι.

Πριν από δύο μέρες μάλιστα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, εγκαινίασε τις υπερσύγχρονες συνεδριακές εγκαταστάσεις στο «Φιλοξενία» ενώ στη συνέχεια, στη δεξίωση που ακολούθησε, οι καλεσμένοι γεύτηκαν τις δημιουργίες του Μποτρίνι. Ο γνωστός έλληνας σεφ ήταν παρών και φορώντας την ποδιά του, επέβλεπε ώστε όλα να πάνε καλά.

Όπως αναφέρει το Sigma Live, το μενού περιελάμβανε δύο κοκτέιλ από μη αλκοολούχα ποτά και 5-6 είδη καναπεδάκια, γλυκά και αλμυρά. «Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Εξάλλου, φροντίζουμε ο προϋπολογισμός μας να είναι ιδιαίτερα προσεγμένος και οικονομικός», τόνισε ο έλληνας σεφ.

Ο ίδιος μάλιστα αποκάλυψε πως «έχω ελέγξει όλα τα μενού και προσωπικά θα μαγειρέψω για τις συνόδους των υπουργών οικονομικών, εξωτερικών και πρωθυπουργών. Για ένα μήνα θα γίνονται διάφορα τεστ, ώστε από την 1η Ιουλίου να είμαστε πανέτοιμοι και να ικανοποιήσουμε με τον καλύτερο γευστικό τρόπο τους υψηλούς φιλοξενουμένους της κυπριακής προεδρίας».

Είναι σίγουρο λοιπόν ότι μετά το πέρας των συνεδριάσεων, αυτοί… θα τρώνε καλά δια χειρός Έκτορα Μποτρίνι!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε