Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Φερεντίνος μιλά για το τι θα κάνει το «Πρωινό ΑΝΤ1» την επόμενη σεζόν

Αν και στην έως τώρα πορεία του στο τηλεοπτικό τοπίο παρουσίαζε εκπομπές στο prime time, αυτή τη σεζόν ο Χρήστος Φερεντίνος… μετακόμισε στην πρωινή ζώνη, παρουσιάζοντας με τη Σίσσυ Χρηστίδου, το «Πρωινό ΑΝΤ1».

Έτσι, καθημερινά ο παρουσιαστής δίνει τη μάχη της τηλεθέασης, ιδιαίτερα απέναντι στο «Πρωινό mou» του MEGA. Και μπορεί οι πτήσεις της εκπομπής τους στους πίνακες τηλεθέασης να είναι χαμηλότερες από αυτές που κάνουν ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά αλλά ωστόσο, είναι κι αυτές υψηλές.

Τι πρόκειται να γίνει όμως, την επόμενη σεζόν; Θα συνεχίσει ο Φερεντίνος στην πρωινή ζώνη ή θα αποχωρήσει; Έχει κάνει κάποια επαφή με τα στελέχη του ΑΝΤ1 για το τι θα κάνει την επόμενη χρονιά; Είναι ο παρουσιαστής ευχαριστημένος από την πορεία της εκπομπής του;

Τις απαντήσεις έδωσε ο Χρήστος Φερεντίνος, στη συνέντευξη που μου έδωσε και δημοσιεύτηκε στην Κυριακάτικη Espresso. Σε ερώτησή μου λοιπόν για το αν είναι ευχαριστημένος από τις επιδόσεις του «Πρωινού ΑΝΤ1» στους πίνακες τηλεθέασης, ο Φερεντίνος είπε πως «σε γενικές γραμμές θα έλεγα ναι, πως είμαι. Προσπαθώ να βοηθήσω σε αυτή την ιστορία δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μου. Μπαίνω μέσα με καλή διάθεση και κάνω αυτό που μπορώ με όσο πιο αληθινό και ειλικρινή τρόπο. Σέβομαι την ισορροπία που πρέπει να υπάρχει σε μία ομάδα».

-Πώς εξηγείς το ότι το «Πρωινό ΑΝΤ1 έρχεται δεύτερο στη μάχη με το «Πρωινό mou» που παρουσιάζουν ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά στο Mega;
Δεν ξέρω. Φαίνεται ότι το προτιμούν περισσότεροι τηλεθεατές γιατί το βρίσκουν πιο ενδιαφέρον από το δικό μας. Από τις τηλεθεάσεις που κάνουμε όμως, αποδεικνύεται ότι κι εμείς παίζουμε δυνατή μπάλα. Γενικά είμαι ευχαριστημένος από την πορεία του «Πρωινού ΑΝΤ1». Απλώς οι τηλεθεάσεις που κάνουμε εμείς είναι καλές και των άλλων πολύ καλές.. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν μπορείς να πεις ότι τα ποσοστά τηλεθέασης της τάξης των 21 και 22 μονάδων, που κάνει η δική μας εκπομπή, είναι μικρά. Ίσα ίσα που σε άλλη περίπτωση θα λέγαμε τι καλά πηγαίνει.

-Το συμβόλαιό σου είναι για έναν χρόνο. Θέλεις να συνεχίσεις και την επόμενη σεζόν στην πρωινή ζώνη;

Δεν μπορώ ακόμα να σου πω. Προς το παρόν πάμε να βγάλουμε όσο πιο καλά γίνεται αυτή τη χρονιά και βλέπουμε. Είναι θέμα και του ΑΝΤ1 οπότε θα συζητήσουμε και θα δούμε.

-Δεν έχετε δηλαδή κάνει καμία συζήτηση με το κανάλι για το τι θα γίνει του χρόνου;
Όχι, καμία συζήτηση. Ούτε καν έχει τεθεί τέτοιο θέμα.

-Δεδομένου της κατάστασης που επικρατεί στο τηλεοπτικό τοπίο δεν σκέφτεσαι, δεν ανησυχείς για το τι θα κάνεις στο μέλλον;

Μα είναι δυνατόν να μην ανησυχείς και να μην φοβάσαι; Πέρα όμως από το φόβο, επειδή η τηλεόραση είναι ένα πολύ σκληρό πράγμα, είναι μία δουλειά που εκτίθεσαι συνεχώς, που θέλει πολύ γερό στομάχι, δεν μπορείς να κάνεις κάτι καταναγκαστικά. Φέτος κάνω το πρωινό με πολύ καλή διάθεση. Προς το τέλος της σεζόν θα το δούμε για του χρόνου. Θα το συζητήσουμε και με το σταθμό για να δούμε και τη διάθεσή του. Αν θα κάνει πρωινό, δεν θα κάνει πρωινό, αν θέλει αυτό το είδος ή κάτι άλλο. Είναι μία σύνθεση πολλών πραγμάτων. Άλλωστε το αβέβαιο μέλλον είναι συστατικό αυτής της δουλειάς. Ό,τι και να έχεις καταφέρει συνεχίζεις να ζεις με αβεβαιότητα. Δεν είναι τίποτα σίγουρο όσο κι αν πιστεύει στον εαυτό του, όσο κι αν θεωρείς ότι έχεις χτίσει κάποια πράγματα. Αυτοί που έχουν τα ηνία καθορίζουν τα πράγματα πολύ περισσότερο από πριν. Έχει τελειώσει η εποχή των σταρ, η εποχή που οι παρουσιαστές επέλεγαν και απέρριπταν πράγματα. Παρ’ όλα αυτά θεωρώ ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να μπορεί να αποφασίζει Αν δεν το κάνει κι αυτό, τότε θεωρώ ότι το παιχνίδι είναι χαμένο!

Με τις απαντήσεις του λοιπόν ο Χρήστος Φερεντίνος ξεκαθάρισε πως δεν έχει κάνει προς το παρόν καμία επαφή με τα στελέχη του ΑΝΤ1 για το τι θα γίνει την επόμενη σεζόν. Αξίζει όμως, να σημειώσουμε αυτό που είπε: πως θέλει να δει τη διάθεση του σταθμού για το αν θα κάνει την επόμενη σεζόν πρωινό ή όχι. Γιατί, είναι γνωστό πως τα κανάλια –κι όχι μόνο ο ΑΝΤ1- δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν του χρόνου συνεχίσουν να μεταδίδουν ζωντανές εκπομπές στην πρωινή ζώνη ή όχι. Το τοπίο είναι ακόμα θολό κι ελπίζουμε ότι όταν ξεκαθαρίσει, οι τηλεθεατές θα έχουν να παρακολουθήσουν ζωντανές εκπομπές –ενημερωτικές και ψυχαγωγικές- στην πρωινή ζώνη!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε