Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Γιώργος Χριστοδούλου στο Newsit «Πρέπει να γίνουν ελληνικές σειρές με χαμηλότερες αμοιβές»

Ο Γιώργος Χριστοδούλου στο Newsit «Πρέπει να γίνουν ελληνικές σειρές με χαμηλότερες αμοιβές»

Πριν από λίγο καιρό, μέσα από το Newsit σας ενημέρωσα για τη θετική εξέλιξη που υπήρξε γύρω από τη σειρά «Πίσω στο σπίτι».

 Όλα λοιπόν έχουν πάρει το δρόμο τους και σήμερα μάλιστα, ξεκίνησαν τα γυρίσματα της σειράς

Στο δεύτερο αυτό κύκλο της σειράς του MEGA που υπογράφει η Ρένα Ρίγγα., πρόκειται να μπουν και νέα πρόσωπα, όπως ο Γιώργος Χριστοδούλου. Ο πολύ καλός ηθοποιός, τα τελευταία χρόνια απέχει από το τηλεοπτικό τοπίο, αλλά συνεχίζει να εργάζεται σκληρά και με την ίδια αγάπη για το θέατρο. Αύριο Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου μάλιστα, είναι και η πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής, στην οποία πρωταγωνιστεί μαζί με την Άννα Μενενάκου, που επίσης παίζει στην τηλεοπτική σειρά του MEGA.
Από τη μία η πρεμιέρα λοιπόν και από την άλλη τα γυρίσματα για τη σειρά «Πίσω στο σπίτι», ήταν το αντικείμενο της κουβέντας με το Γιώργο Χριστοδούλου.

-Επιστρέφετε στο τηλεοπτικό τοπίο, μετά από αρκετό καιρό απουσίας. Σας είχε λείψει όλο αυτόν τον καιρό η τηλεόραση;

Ναι μου έχει λείψει η τηλεόραση, αν και πιστεύω ότι καλά έκανα και έλειψα και εγώ από την τηλεόραση…

-Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα φέτος, οι ελληνικές σειρές συνεχώς μειώνονται, ενώ αυξάνονται οι ξένες και μάλιστα οι τούρκικες. Γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό; Κάποιοι πιστεύουν λόγω των υψηλών αμοιβών των ηθοποιών και άλλων συντελεστών…

Δεν ξέρω ποιος είναι ο πραγματικός λόγος, αλλά αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι δεν μπορεί να παίζονται τόσες τούρκικες σειρές. Καταντάει και βαρετό. Από την άλλη μπορούν να γίνουν ελληνικές σειρές με χαμηλότερες αμοιβές, δεν νομίζω να υπάρχουν ηθοποιοί ή άλλοι συντελεστές που δεν κατέβασαν τις αμοιβές τους. Με τόση ανεργία, αναγκαστικά θα προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα.

-Μπορεί στο «Πίσω στο σπίτι» να παιδεύεστε και να παιδεύετε τους υπόλοιπους ήρωες, αλλά στο θέατρο «Εκπαιδεύετε τη Ρίτα». Πώς αποφασίσατε να ανεβάσετε το συγκεκριμένο ρόλο. Πιστεύετε ότι είναι επίκαιρο και πρέπει οι θεατές, οι πολίτες να… εκπαιδευτούν σε άλλους τρόπους στην καθημερινότητά τους;

Όταν έπεσε το έργο στα χέρια μου , είπα: μια ωραία τρυφερή ιστορία για να ξεσκάσει ο κόσμος. Στην πορεία όμως, ανακάλυψα πόσο επίκαιρο είναι το έργο. Μια απλή κομμώτρια θέλει να σπουδάσει για να αναβαθμίσει τη ζωή της για να φύγει από τη μετριότητα. Διαπιστώσαμε δυστυχώς λόγω της κρίσης, πόση έλλειψη παιδείας αντιμετωπίζουμε στη χώρα μας… και πού φθάσαμε. Ναι, πρέπει να αποκτήσουμε παιδεία από την αρχή, όλοι οι Έλληνες για να πάμε μπροστά.

-Δεν μπορώ να μην σχολιάσω το «πολλά θέατρα, δεκάδες παραστάσεις». Γιατί θα λέγατε στους θεατές ότι πρέπει να παρακολουθήσουν τη δική σας παράσταση;

Όπως είπα, είναι μια τρυφερή κωμωδία με πολύ ουσία, και το αφιερώνουμε σε όλες τις «Ρίτες» που προσπαθούν να βελτιώσουν τη ζωή τους. Και ο δεύτερος λόγος είναι ότι θα περιοδεύσουμε σε όλη την Ελλάδα, δεν θα μείνουμε Αθήνα, που είναι πιο «χορτάτοι» οι θεατές από θέατρο. Θα ξεκινήσουμε από πολύ ψηλά από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής, που μας έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστούμε, και ελπίζουμε να πάμε σε κάθε γωνία της Ελλάδας.

Από αύριο λοιπόν, η παράσταση «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα», σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη, ανεβαίνει από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής, σε συνεργασία με την Εταιρεία Θεάτρου Ασύμβατο του Γιώργου Χριστοδούλου. Το έργο παρακολουθεί τη σχέση μιας 26χρονης κομμώτριας, της Ρίτας και, ενός μεσήλικα καθηγητή Πανεπιστημίου, του Δρ. Φρανκ Μπράιαντ στη διάρκεια ενός εξαμήνου. Η Ρίτα, δυσαρεστημένη με την καθημερινή ρουτίνα της δουλειάς της αλλά και με το κοινωνικό της επίπεδο, αποφασίζει να γραφτεί στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο για να καλυτερεύσει τη ζωή της. Μία παράσταση, που αξίζει να παρακολουθήσετε για να δείτε, συν τοις άλλοις, πώς μπορείτε να ακολουθήσετε το παράδειγμα της ηρωίδας.

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε