Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Gustavo Russo στο Newsit: «Μου αρέσει πολύ το συρτάκι»!

Ο Gustavo Russo στο Newsit: «Μου αρέσει πολύ το συρτάκι»!

Σε κάθε εμφάνισή του σαγηνεύει τους θεατές, παρασύροντάς τους στη μαγεία του τάνγκο.

Ο Gustavo Russo, έρχεται ξανά στη χώρα μας για να δώσει μία μοναδική παράσταση στο θέατρο Badminton, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου. Μέρος μάλιστα των εσόδων της παράστασης θα δοθούν για τους σκοπούς της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ».
Με αφορμή την παράσταση «Tango Seduccion», μίλησα με το διάσημο χορευτή που δηλώνει θαυμασμό για το πνεύμα της Ελευθερίας που έχουν οι έλληνες, ενώ μάλιστα μου είπε ότι του αρέσει το συρτάκι!
Έχοντας διαγράψει λαμπρή πορεία στο χώρο του τάνγκο διεθνώς και συνεχίζοντας να παρουσιάζει κορυφαίες παραστάσεις, ξεκίνησα τη συνομιλία μας για το πώς ξεκίνησε να ασχολείται με το τάνγκο:

«δεν θυμάμαι το πώς, αλλά μπορώ εύκολα να σας πω το πότε, αφού φέτος κλείνω τα 25 χρόνια με το τάνγκο!

-Ίσως σε κάποιους να φαίνεται ότι είναι ένας εύκολος χορός, αλλά στο τάνγκο, χρειάζεται πλήρης πειθαρχία σώματος, πνεύματος και συναισθήματος (καρδιάς). Έχετε κάνει θυσίες στην προσωπική σας ζωή, έχετε αποφύγει, στερηθεί κάποια πράγματα για να μπορέσετε να αφιερωθείτε στην Τέχνη του τάνγκο;
Το τάνγκο χρειάζεται απόλυτη πειθαρχεία εάν ασχολείσαι με αυτό όπως εμείς, δηλαδή επαγγελματικά. Αυτό όμως, δεν αποτελεί και προϋπόθεση όταν κάποιος το κάνει απλά για ευχαρίστηση όπως αρκετοί άνθρωποι που χορεύουν. Ωστόσο πιστεύω ότι όταν είσαι αφοσιωμένος στην καριέρα σου και αγαπάς αυτό που κάνεις, το να χρειαστεί να αφήσεις και κάποια πράγματα δεν είναι για εμένα θυσία!

-Πόσες ώρες προπονείστε καθημερινά;
Δεν έχω συγκεκριμένο πρόγραμμα. Όλα εξαρτώνται από το αν είμαστε σε περιοδεία, εάν είμαστε σπίτι, εάν χρειάζεται να δημιουργήσουμε μια νέα χορογραφία ή εάν κάνουμε πρόβες με στόχο τη βελτίωση της απόδοσής μας.

-Αν έπρεπε να γράψετε σε ένα λεξικό τι είναι το τάνγκο, με την εμπειρία που διαθέτετε τι θα γράφατε;
Το τάνγκο είναι η έκφραση της ιστορίας ενός λαού και ένας τρόπος για να ζουν και να αισθάνονται. Το τάνγκο σήμερα είναι ένας δημοφιλής χορός που δεν γνωρίζει σύνορα και συχνά ενώνει τους πολιτισμούς. Το τάνγκο για εμένα είναι μέρος της ταυτότητάς μου ως Αργεντινού αλλά και ως καλλιτέχνη. Σαν χορευτή είναι το εργαλείο που δίνει τη δύναμη να εκφραστώ μέσα από την κίνηση και σαν χορογράφου μου επιτρέπει να πω ό,τι σκέφτομαι και αισθάνομαι σε μια «αντιπαράθεση», μέσα σε 3 λεπτά που διαρκεί ένα…τάνγκο!

-Για ακόμα μία φορά, έρχεστε στην Ελλάδα, για να παρασύρετε τους έλληνες στη σαγήνη του τάνγκο. Τι σας έχει μείνει από τις προηγούμενες επισκέψεις στη χώρα μας, ή αν σας ρωτήσει κάποιος ξένος δημοσιογράφος για την Ελλάδα, ποια είναι η γνώμη σας;
Πάντα λέω ότι θαυμάζω το πνεύμα της Ελευθερίας στον Ελληνικό λαό και το πόσο χαίρονται τη Ζωή. Εύχομαι να μην χάσετε ποτέ αυτό το μοναδικό συναίσθημα διότι είναι πηγή έμπνευσης για όλους εμάς. Αγαπώ τη χώρα σας αλλά και τους κατοίκους της.

-Αν και οι έλληνες είμαστε μακριά ως παράδοση από τους ήχους του τάνγκο, εντούτοις έχει αγαπηθεί πολύ και συνεχίζει να κερδίζει συνεχώς καινούργιους θαυμαστές. Τι θα λέγατε όμως, σε κάποιον που δεν έχει υποπέσει ακόμα στη γοητεία του για να τον σαγηνεύσετε και να τον κάνετε tango fan;
Υπάρχει μια μαγική ατμόσφαιρα τόσο γύρω από το Tango Seduccion όσο και γύρω από τη μουσική του τάνγκο. Πιστεύω όμως ότι δεν είναι εφικτό να την περιγράψει κανείς. Πρέπει –μόνο- να την ζήσει!

-Έχετε ακούσει ελληνική μουσική; Υπάρχει κάποιος ελληνικός χορός που να σας έχει σαγηνεύσει;
Ξέρω το συρτάκι και γνωρίζω ότι έγινε ευρέως γνωστό μέσα από την ταινία «Ζορμπάς». Δεν ξέρω αν είναι παραδοσιακός χορός αλλά εμένα μου αρέσει πολύ. Ακούω αρκετά την Ελληνική μουσική καθώς έχω πολλά τραγούδια στο σπίτι μου, αλλά λόγω γλώσσας και του ότι δεν έχω κάποιον να μου την διδάξει δεν ξέρω ονόματα και τα διάφορα είδη της.

-Αποφασίσατε μέρος των εσόδων από την παράσταση στο Θέατρο Badminton την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 να δοθούν στο «Κέντρο Ζωής». Πώς αποφασίσατε να βοηθήσετε το έργο της συγκεκριμένης μη κερδοσκοπικής οργάνωσης;
Εάν μπορώ να συμμετέχω ενεργά ή απλά και μόνο με την παρουσία μου σε τέτοιες κοινωνικές δράσεις τότε…γιατί όχι; Θα ήθελα πολύ να βοηθάω και σε περισσότερες, αν μου δοθεί η δυνατότητα.

-«Tango Seduccion». Τι είναι αυτό που μπορεί να σαγηνεύσει τον Gustavo Russo;
Μόλις δώσατε την απάντηση. Το ….τάνγκο φυσικά!!

Απλός και αληθινός στην καθημερινότητά του, σαγηνευτικός και μαγευτικός επί σκηνής, ερμηνεύοντας τον πιο αισθησιακό χορό όλων των εποχών: το Αργεντίνικο τάνγκο. Είναι σίγουρο πως όσοι δεν έχετε παρακολουθήσει έως σήμερα κάποια παράστασή του, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στο θέατρο Badminton, θα παρασυρθείτε στο ρυθμό και στη μαγεία του. Ο Gustavo Russo πλαισιωμένος από 14 διακεκριμένους χορευτές και έναν τραγουδιστή, θα σας προσφέρει μοναδικά συναισθήματα, ενώ μην ξεχνάτε ότι παράλληλα, θα βοηθήσετε και το «Κέντρο Ζωής», για να συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια σε όλους αυτούς που άμεσα ή έμμεσα αντιμετωπίζουν το HIV ή/και το AIDS στη ζωή τους.

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε