Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ και 4 αγαπημένες ταινίες για το Πάσχα – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ και 4 αγαπημένες ταινίες για το Πάσχα – ΒΙΝΤΕΟ

Πάσχα χωρίς “Ιησού από τη Ναζαρέτ” δεν γίνεται…

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα κανάλια προβάλλουν το αριστούργημα του Φράνκο Τζεφιρέλι, με τον αξεπέραστο Ρόμπερτ Πάουελ αλλά και ταινίες για τα Πάθη του Χριστού και την Κορύφωση του Θείου Δράματος.

Το διαχρονικό τηλεοπτικό αριστούργημα “Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” που θα προβληθεί και φέτος από τη Μ. Πέμπτη στον ΑΝΤ1, έχει αναγνωριστεί ως μια από τις σπουδαιότερες θρησκευτικές παραγωγές στην ιστορία της τηλεόρασης, και μεταξύ άλλων, έχει βραβευτεί με Emmy Award.

Οι αναφορές της έχουν βασιστεί κατά κύριο λόγο στα Ευαγγέλια, στα Ιερά Κείμενα της Καινής Διαθήκης και της Βίβλου, ενώ τα γυρίσματα έχουν πραγματοποιηθεί στους αυθεντικούς χώρους, όπου περιγράφονται τα γεγονότα.

Πέρα από τη συγκλονιστική σειρά μικρού μήκους, το ενδιαφέρον των τηλεθεατών συνήθως αυτές τις μέρες κερδίζουν και οι εξής τέσσερις δημοφιλείς θρησκευτικές ταινίες.

«Βαραββάς», του Ρίτσαρντ Φλάισερ Fleischer (1961)

Η ιστορία του ληστή Βαραββά, στον οποίο δόθηκε χάρη από τον Πόντιο Πιλάτο και γλίτωσε τη Σταύρωση.

«Η Βίβλος», του Τζον Χιούστον (1966)

Τα πρώτα 22 κεφάλαια της Βίβλου, από την ιστορία του Αδάμ και της Εύας, μέχρι τον Κάιν και τον Αβελ, και την κιβωτό του Νώε. Όχι πασχαλινή αλλά αγαπημένη.

«O Χιτών», Χένρι Κόστερ (1953)

“Ο Χιτώv” απoτελεί σταθμό στηv ιστoρία τoυ σιvεμά καθώς είvαι η πρώτη ταιvία πoυ γυρίστηκε με τo σύστημα “σιvεμασκόπ”. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Ρίτσαρντ Μπάρτον που υποδύεται έναν Ρωμαίο που μετά τη Σταύρωση κερδίζει στα ζάρια τον Χιτώνα του Ιησού.

«Τα Πάθη του Χριστού του Μελ Γκίμπσον» (2004)

Οι τελευταίες 12 ώρες του Χριστού, από τη στιγμή της σύλληψής του μετά τον Κήπο της Γεθσημανής, η ανάκρισή Του, τα βασανιστήρια, η πορεία στο Γολγοθά, η Σταύρωση.

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε