Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ο Μαυρογιαλούρος “κέρδισε” τις εκλογές – Τι ψήφισαν οι τηλεθεατές

Πόσες… τηλεθεάσεις μάζεψαν τα κανάλια από τις 19:00 έως τις 23:00.

Εκατοντάδες μάχες δόθηκαν χθες σε όλη την Ελλάδα μεταξύ των υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τη δική τους μάχη όμως έδωσαν και τα τηλεοπτικά κανάλια για το ποιοι θα καταφέρουν να κερδίσουν τους περισσότερους τηλεθεατές.

Η αίσθηση που έλαβε ο τηλεθεατής παρακολουθώντας τις εκπομπές ήταν σαν τα κανάλια να… διεκπεραίωναν την κάλυψη των εκλογών. Βαρετές τηλεοπτικές καλύψεις χωρίς κανένας να καταφέρει να κάνει τη διαφορά.
Οι «λαμπεροί» καλεσμένοι απείχαν από τα πάνελ που ως πολίτες θα κατέθεταν τις δικές τους απόψεις. Στις θέσεις κάθονταν οι γνωστοί… σεσημασμένοι των εκλογών και των καθημερινών παραθύρων. Αρκεί να θυμηθούμε ότι στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις από τα πάνελ παρηλαύνανε πολλοί «αναγνωρίσιμοι» αφού το κάθε κανάλι προσπαθούσε να κερδίσει και τις εντυπώσεις. Τώρα, όμως, υπήρξε «φτώχεια» ακόμα κι εκεί…
Αποτέλεσμα; Δεν ήταν μόνο η μεγάλη αποχή του εκλογικού σώματος από τις εκλογές αλλά και του τηλεοπτικού σώματος που γύρισε εμφανώς την πλάτη στις εκπομπές με αποτέλεσμα τα περισσότερα από αυτά σήμερα το πρωί, λαμβάνοντας το ραβασάκι της AGB να τρίβουν τα μάτια τους και να μην το πιστεύουν. Τα μονοψήφια νούμερα τηλεθέασης… είχαν την τιμητική τους!

Αξίζει λοιπόν να ρίξουμε μια ματιά στις τηλεθεάσεις έτσι όπως τις κατέγραψε η AGB για να δούμε ποιους «ψήφισαν» οι τηλεθεατές.

Η μεγαλύτερη μάχη ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα που μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και μόλις έκλεισαν οι κάλπες άνοιξαν τα τηλεοπτικά πλατό με δεκάδες παράθυρα. Οι βασικοί παρουσιαστές, με καλεσμένους, αναλυτές και πολιτικούς, προσπάθησαν σε κάθε κανάλι να κερδίσουν… τους απέναντι.
Ποιοι τα κατάφεραν;

Νικητής αναδεικνύεται το MEGA με 2,4 μονάδες μπροστά από το ALTER. Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι όλα τα υπόλοιπα κανάλια σημείωσαν μονοψήφιους μέσους όρους τηλεθέασης.
Κανάλια, όπως ο ΑΝΤ1, που κατάφερνε μέχρι πρότινος να βρίσκεται ενεργά στη μάχη, έμεινε πολύ πίσω αποδεικνύοντας ότι με τους λανθασμένους χειρισμούς το κανάλι του Αμαρουσίου έχει χάσει τον αγώνα της ενημέρωσης.
Στον ίδιο δρόμο όμως κινήθηκαν και τα ενημερωτικά κανάλια του ΣΚΑΪ και της ΝΕΤ που παρά τις προσπάθειές τους δεν καταφέρνουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών και τις τηλεθεάσεις της AGB.

Συγκεκριμένα λοιπόν η κατάταξη, όπως προκύπτει από τις μετρήσεις της AGB στο γενικό σύνολο, από τις 7 έως τις 9 το βράδυ είναι η ακόλουθη:

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ        ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ 19:00 ΕΩΣ 21:00

MEGA                                             21,6
ALTER                                            19,2
ANT1                                               9,1
STAR                                               8,6
NET                                                 6,6
ALPHA                                             5,7
ΣΚΑΪ                                                5

Ενδιαφέρον όμως έχει να δούμε και τι έγινε μετά τις 9 όπου δύο από τα τηλεοπτικά κανάλια (ALPHA και STAR) αποσύρθηκαν από τη μάχη των εκλογών και πράβαλλαν διαφορετικά προγράμματα. Το κανάλι της Κάντζας πρόβαλε ένα ακόμα live του BIG BROTHER ενώ το κανάλι της Κηφισιάς ταινία. Πάμε λοιπόν να δούμε τους μέσους όρους τηλεθέασης στο γενικό σύνολο που έκαναν τα κανάλια από τις 9 έως τις 11.

Κατ’ αρχάς υπήρξε αλλαγή στην κορυφή της κατάταξης. Στην πρώτη θέση βρέθηκε το ALTER έστω και με μικρή διαφορά (0,1) από το MEGA. Σε απόσταση αναπνοής όμως βρέθηκε και το STAR αφού η προβολή της ταινίας κατάφερε να το ανεβάσει στην τρίτη θέση. Είναι εμφανές ότι το ενδιαφέρον των τηλεθεατών ήταν περισσότερο για το «Μαυρογιαλούρο» παρά για τους υποψήφιους των αυτοδιοικητικών εκλογών! Λίγο πιο πίσω, αλλά ανεβάζοντας αρκετά τα ποσοστά του σε σχέση με το προηγούμενο δίωρο, βρέθηκε ο ALPHA. Από κει και… κάτω βρέθηκαν τα υπόλοιπα κανάλια κρατώντας τους…. μονοψήφιους μέσους όρους και τους λιγότερους τηλεθεατές!

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ         ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ 21:00 ΕΩΣ 23:00

ALTER                                                        15.5
MEGA                                                         15.4
STAR                                                          15.2
ALPHA                                                        12.1
ANT1                                                            6.5
NET                                                              5.7
ΣΚΑΪ                                                             4.3
 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε