Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ο Πέτρος Φιλιππίδης μιλά για τις… πολιτικές καρέκλες!

Ο Πέτρος Φιλιππίδης μιλά για τις… πολιτικές καρέκλες!

Είναι από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς ηθοποιούς, αφού ο κόσμος τον ακολουθεί πιστά σε κάθε θεατρική ή τηλεοπτική δουλειά του.

Φέτος, ο Πέτρος Φιλιππίδης, μετά από μία τηλεοπτική σειρά… που στράβωσε τελευταία στιγμή, απουσιάζει δυστυχώς από το τηλεοπτικό τοπίο, αλλά σκηνοθέτησε και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ένας υπηρέτης με δύο αφεντικά» που έχει ανέβει στο Θέατρο «Μουσούρη». Για ακόμα μία φορά ο Πέτρος Φιλιππίδης δίνει ρεσιτάλ ηθοποιίας, παρασύροντας τον κόσμο να γελάσει και να περάσει καλά.

Όπως είναι λογικό, η επιτυχία που γνωρίζει τόσα χρόνια ο Πέτρος Φιλιππίδης και η αγάπη του κόσμου να τον έχουν κάνει… αγαπητό και σε κόμματα που θέλουν να εντάξουν στα ψηφοδέλτιά τους πρόσωπα που θα κερδίσουν τις ψήφους του κόσμου. Αντίθετα όμως, με ορισμένους άλλους συναδέλφους του, ο Πέτρος Φιλιππίδης δηλώνει πως δεν τον ενδιαφέρει η πολιτική… ως επάγγελμα. Ασχολείται, παρακολουθεί την πολιτική, την ειδησεογραφία, τις εξελίξεις, αλλά δεν τον ενδιαφέρει να… κάτσει σε μία από τις καρέκλες, τα έδρανα της Βουλής.

Ο σπουδαίος ηθοποιός, καλεσμένος αυτήν την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου στις 12.30 το μεσημέρι στην εκπομπή «Στην Πράξη» που παρουσιάζει η Σύλβια Κλιμάκη στο ΣΚΑΪ, μιλά για όλα. Στην ερώτηση λοιπόν αν τον ενδιαφέρει η πολιτική, ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι απόλυτος, δηλώνοντας πως «η καρέκλα δεν με ενδιέφερε ποτέ. Ούτε το διευθυντιλίκι δεν με ενδιέφερε. Καθείς εφ’ ω ετάχθη»!

Δεν θα… μεταφράσουμε τα λόγια του, για να μην κάνουμε κανένα λάθος, αλλά μάλλον είναι εμφανές ότι για ακόμα μία φορά ο Φιλιππίδης, λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Ωστόσο, δεν μένει μόνο σε ορισμένους συναδέλφους του που… γοητεύτηκαν από την καρέκλα της πολιτικής, αλλά αναφέρεται και σε αυτούς που θέλοντας να έχουν το δικό τους θίασο, έχουμε γεμίσει με θέατρα… που δεν μπορούν να γεμίσουν με κόσμο!

Χαρακτηριστική είναι η φράση του πως «μέσα σε αυτά τα 500 θέατρα θα βρεις και κάποια καλά. Όλο το πράγμα παίζεται στο ποσοστό. Δεν πιστεύω ότι όλοι έχουν να πουν κάτι σημαντικό, που δεν μπορούν να το πουν …δίπλα σε κάποιον άλλο.».

Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο Πέτρος Φιλιππίδης μιλά και για τον… Πέτρο Φιλιππίδη, λέγοντας πως «έχω καλή ιδέα για τον εαυτό μου. Δεν θα πω μεγάλη γιατί θα παρεξηγηθώ! Ο καλλιτέχνης πρέπει να έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Εάν δεν πιστεύει ότι κάνει κάτι σημαντικό, δε θα μπορεί να υπάρξει στο σανίδι», ενώ αναφερόμενος στη διαφορά «ποιότητας και εμπορικότητας, υποστηρίζει πως «πιστεύω ότι το βαθιά καλλιτεχνικό και ποιοτικό έργο πρέπει να είναι άκρως
εμπορικό».

Εκτός όμως, από την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Πέτρου Φιλιππίδη, στην ίδια εκπομπή, η Σύλβια Κλιμάκη συναντά την Ιωάννα Γκέρτσου από τη μοναδική Ελληνική Σχολή Σκύλων-Οδηγών Τυφλών «Λάρα». Είναι εταιρία μη – κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2008 με σκοπό να εκπαιδεύει και να παρέχει εντελώς δωρεάν, σκύλους-οδηγούς σε άτομα με τύφλωση ή μειωμένη όραση. Λειτουργεί αποκλειστικά με δωρεές ιδιωτών (μεμονωμένα άτομα, εταιρίες, τράπεζες, ιδρύματα…), τις οποίες χρησιμοποιεί, προκειμένου να καλύπτει τα λειτουργικά της έξοδα και μόνο. Δεν δέχεται κρατικές δωρεές, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το κάκιστο επίπεδο διαβίωσης των Ελλήνων ΑΜΕΑ.

Επίσης, η κάμερα της εκπομπής «Στην Πράξη» επισκέπτεται τον Ιωάννη Πασπαλιάρη στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου ένα κτίριο του ΕΜΠ, 600 τ.μ., που έχει κατασκευαστεί ως ενεργειακά αυτόνομο και χωρίς να παράγει ρύπους ή αέρια του θερμοκηπίου. «Στηρίζεται στις τεχνολογίες υδρογόνου και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά, που έχουν ως μέγιστη ισχύ 86 κιλοβάτ. Από τον Ιούνιο μέχρι τώρα έχει παράγει 56 μεγαβατώρες», εξηγεί ο Γιάννης Πασπαλιάρης, καθηγητής Μηχανικών Μεταλλειολόγων Μεταλλουργών.

«Το κτίριο λειτουργεί απόλυτα με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας από όπου προέρχονται ο φωτισμός και ο κλιματισμός. Η ενέργεια καλύπτει το κτίριο, ενώ το πλεόνασμα γίνεται υδρογόνο, από το οποίο παράλληλα παράγεται ρεύμα για άμεση κατανάλωση. Τώρα θέλουμε να δούμε σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας την αποδοτικότητα συγκρίνοντας την απευθείας καύση ή τη μετατροπή σε ηλεκτρική ενέργεια. Το πρόγραμμα συνολικού ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ -εκ των οποίων τα 1,2 εκατ. ευρώ είναι προς το Πολυτεχνείο- χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μετέχουν οι μεγαλύτερες εταιρείες διεθνώς».

Περισσότερα όμως, «Στην Πράξη», αυτή την Κυριακή, στις 12μιση το μεσημέρι από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε