Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο απολογισμός των δελτίων ειδήσεων

Ο απολογισμός των δελτίων ειδήσεων

Οι σημαντικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη το Φεβρουάριο ήταν πολλές και τα δελτία ειδήσεων, όπως είναι φυσικό, έριξαν όλο τους το βάρος σε αυτές. Ο μήνας όμως, έκλεισε και οι επιτελείς των δελτίων ειδήσεων κάνουν τους απολογισμούς τους.

Τι συμπεράσματα βγάζουμε παρατηρώντας τις επιδόσεις τους στους πίνακες τηλεθέασης;

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, από Δευτέρα έως Παρασκευή, τερμάτισε πρώτο στην κούρσα της τηλεθέασης, σημειώνοντας μέσο όρο 30,3 στο γενικό σύνολο. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με μέσο όρο 24,2. Μάλιστα, το Φεβρουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, τον Ιανουάριο, το MEGA, στο γενικό σύνολο, σημείωσε άνοδο κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες (ο μέσος όρος του Ιανουαρίου ήταν 27,3) ενώ το δελτίο του ΑΝΤ1 μικρή πτώση κατά 0,4 αφού τον προηγούμενο μήνα είχε σημειώσει 24,6.

Αναλυτικά, οι επιδόσεις των δελτίων το Φεβρουάριο (από 1η έως και 28η του μήνα) στο γενικό σύνολο είναι οι εξής:

Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε ότι το δελτίο του ΑΝΤ1, τη φετινή σεζόν σημειώνει ανοδική πορεία. Στο κοινό 15-44 που ενδιαφέρει το κανάλι του Αμαρουσίου, παρατηρείται μεγάλη άνοδος του δελτίου σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο τόσο για το σύνολο της εβδομάδας όσο και για τις καθημερινές μόνο.

Συγκεκριμένα στο κοινό 15-44 για το σύνολο της εβδομάδας η διαφορά είναι στις

6 μονάδες που σε ποσοστιαία μεταβολή εκφράζεται 47% άνοδος σε σχέση με πέρυσι. Επίσης, αύξηση παρατηρείται στο δυναμικό κοινό και στα σαββατοκύριακα, καθώς τους δύο μήνες του 2012, το δελτίο στον ΑΝΤ1 προηγείται από του MEGA κατά 2,8 μονάδες.

Το επόμενο διάστημα πάντως θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς από την επόμενη Δευτέρα 5 Μαρτίου, μπαίνει στη «μάχη των οκτώ» και ο Νίκος Ευαγγελάτος που θα παρουσιάζει καθημερινά στις 8, το νέο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Κι είναι σίγουρο ότι το τηλεοπτικό σκηνικό θα αλλάξει…!

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε