Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ο διάσημος καρδιοχειρουργός, Σερ Μαγκντί Γιακούμπ σε μία εξομολόγηση… από καρδιάς!

Τον έχουν χαρακτηρίσει «ο γιατρός της καρδιάς» καθώς είναι ο χειρουργός που έχει πραγματοποιήσει τις περισσότερες μεταμοσχεύσεις καρδιάς και πνευμόνων από οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο.

Ο Σερ Μαγκντί Γιακούμπ έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στην Έλενα Κατρίτση που θα μεταδοθεί αυτήν την Κυριακή στις 4 το μεσημέρι μέσα από την εκπομπή της «Προσωπικά» στη ΝΕΤ.

Και πράγματι η Έλενα Κατρίτση κατάφερε να κάνει το διάσημο καρδιοχειρουργό να μιλήσει από καρδιάς για όλα!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συμβουλές που δίνει για το πώς μπορούν οι Έλληνες να προστατευθούν από την κατάθλιψη λόγω της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε στη χώρα μας, καθώς όπως επισημαίνει έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας: «Θεωρώ ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τους ανθρώπους με ένα αρνητικό τρόπο. Η κατάθλιψη επηρεάζει την καρδιά. Αντί να παθαίνουμε κατάθλιψη, υπάρχουν δύο αντιδράσεις, είτε να καθίσω και να πω « Θεέ μου, τι θα κάνω!». Κι αυτό θα ήταν πρόβλημα. Είτε να πω « εντάξει, θα βρω έναν τρόπο για να το καταπολεμήσω». Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα χρήματα αποτελούν μόνο ένα μέσο για να κάνουμε πράγματα… Αντί ο καθένας να κάθεται και να περιμένει την κυβέρνηση να τον βοηθήσει γιατί δε βοηθάει τον εαυτό του; Γιατί δε βοηθάει τη χώρα του; Είπα κάποτε ότι αντί όλοι να λένε τι θα κάνει η χώρα μου για μένα, θα έπρεπε να λένε τι μπορώ να κάνω εγώ για τη χώρα μου. Μπορεί κάποιος να πει ότι χρειάζεται κάτι να τον εμπνεύσει . Όμως, γιατί άνθρωποι όπως οι Έλληνες , οι οποίοι ενέπνευσαν τον κόσμο στην αρχαιότητα, δε μπορούν να το ξανακάνουν; Μπορούν να εμπνευστούν και να βρουν καινούριες λύσεις».

Επίσης ο Σερ Μαγκντί Γιακούμπ αναφέρεται και στις επιθέσεις που δέχεται η Ελλάδα: «Θεωρώ ότι είναι άδικο να μιλάνε για τους Έλληνες με αυτό τον τρόπο. Οι Έλληνες είναι ένα ευγενές έθνος το οποίο έχει συνεισφέρει ευρέως στον παγκόσμιο πολιτισμό… Πιστεύω πως ναι, οι άνθρωποι στην Ευρώπη υπερβάλλουν και δε θα έπρεπε. Ωστόσο, θεωρώ βασικό να δέχεσαι την κριτική των άλλων. Να σκεφτόμαστε πως μπορούμε να διορθώσουμε τους εαυτούς μας αντί να θυμώνουμε και να αναρωτιόμαστε γιατί μιλούν για εμάς με τέτοιο τρόπο. Είναι γνωστό ότι πιστεύω στους Έλληνες. Διότι το έχω δει, είναι από τους πιο πολιτισμένους, ζεστούς και αξιαγάπητους ανθρώπους».

Στη συνέντευξή του ο καταξιωμένος χειρουργός μιλά και για το ίδρυμα «Chain of hope», το οποίο δημιούργησε το 1995, με σκοπό τη θεραπεία παιδιών με καρδιακές παθήσεις από τις αναπτυσσόμενες χώρες και την εκπαίδευση των γιατρών που βρίσκονται εκεί.

Ωστόσο, είναι αξιοσημείωτο ότι ο Σερ Μαγκντί Γιακούμπ στην εκπομπή «Προσωπικά» της Έλενας Κατρίτση μιλά και για τα προσωπικά του με ιδιαίτερη ειλικρίνεια βάζοντας το… νυστέρι ακόμα και στον ίδιο τον εαυτό του παραδεχόμενος ότι η ενασχόλησή του με την ιατρική τον απομάκρυνε από την οικογένειά του, τη σύζυγό του που έχασε πέρυσι αλλά και στα τρία παιδιά του.

«Γνωρίζω ότι θα έπρεπε να είχα αφιερώσει περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μου. Προσπαθώ πολύ τώρα με τα εγγόνια μου. Η γυναίκα μου, την οποία έχασα πέρσι, θυμάμαι που έλεγε στα παιδιά μας «Τον ξέρετε τον πατέρα σας; Αφού ποτέ δεν ήταν εκεί, πώς τον γνωρίζετε;». Ομολογώ ότι εις βάρος της οικογένειας μου, αφιερώθηκα στην επιστήμη και στην ιατρική. Φαίνεται όμως, σύμφωνα με αυτά που λένε…ότι με συγχώρεσαν».

Μία εκ βάθους καρδιάς συνέντευξης του διάσημου χειρουργού, αυτή την Κυριακή στις 4 το μεσημέρι από τη ΝΕΤ, στην εκπομπή «Προσωπικά» της Έλενας Κατρίτση.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε