Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ο σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης μιλά στον Παύλο Τσίμα για την κρίση

Τι λέει ο διακεκριμένος Έλληνας ακαδημαϊκός για την εξωτερική πολιτική της χώρας μας

«Οφείλουμε να παραμερίσουμε, εάν όχι και να εξαλείψουμε πλήρως, τις πολιτικές διενέξεις ανάμεσα και μέσα στις πολιτικές παρατάξεις μέχρις ότου τερματιστεί η κρίση. Επί ένα μικρό διάστημα, τουλάχιστον, η διοίκηση της χώρας μας πρέπει να ξεφύγει από την κηδεμονία των κομματικών κριτηρίων και να ακολουθήσει μόνο τις υπαγορεύσεις της λογικής και του κοινού νου. Εάν το κάνει, θα μπορέσουμε, ίσως, να σωθούμε. Γιατί οι Έλληνες, όσο απερίσκεπτα και αν έχουν φερθεί κατά το μέγιστο μέρος της ιστορίας τους, πάντοτε στάθηκαν στο ύψος των μεγάλων ιστορικών προκλήσεων όταν είχαν την καθοδήγηση μιας τίμιας, ενωμένης και ανιδιοτελούς ηγεσίας».
 
Αυτά, μεταξύ άλλων, είχε επισημάνει ο Βασίλειος Μαρκεζίνης πριν από 8 περίπου μήνες στην εφημερίδα «ΠΑΡΟΝ».
 
Την Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης για τον ελληνικό λαό, ο διακεκριμένος έλληνας ακαδημαϊκός είναι φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα.
 
 
Η αλήθεια είναι ότι, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, αρκετές ενημερωτικές εκπομπές… πιέζουν τους έλληνες ακαδημαϊκούς για να πουν τη γνώμη τους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
 
Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του «Μια νέα εξωτερική πολιτική για την Ελλάδα» ο Βασίλειος Μαρκεζίνης μίλησε στον Παύλο Τσίμα για την Ελλάδα της κρίσης, το παρόν και το μέλλον της, για το τέλος του πολιτικού κόσμου της μεταπολίτευσης αλλά και για την ανάγκη μιας νέας εξωτερικής πολιτικής για τη χώρα μας.
 
 
Να υπενθυμίσουμε λοιπόν ότι η συνέντευξη του διακεκριμένου Έλληνα ακαδημαϊκού, καθηγητή σε φημισμένα πανεπιστήμια του κόσμου, τακτικού μέλους της βρετανικής ακαδημίας, τιμημένου με τον τίτλο του σερ στη Μεγάλη Βρετανία, Βασίλειου Μαρκεζίνη στον Παύλο Τσίμα θα μεταδοθεί από το MEGA την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου στις 24:00.

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε