Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο θάνατος του “lifestyle” στο “Κουτί της Πανδώρας”

Ο θάνατος του “lifestyle” στο “Κουτί της Πανδώρας”

Ποιος ήταν ο καταναλωτής του life style; Ποιοί αγόραζαν τα περιοδικά του Πέτρου Κωστόπουλου; Ποιοί πρόβαραν τον εαυτό τους στον καθρέφτη αντιγράφοντας τα πρότυπά του;

Το life style πεθαίνει και πεθαίνει χωρίς κανένα στυλ. Τα κότερα, όσα δεν πουλήθηκαν σαπίζουν στις μαρίνες, τα πούρα έσβησαν και ίσως πολλές από τις βίλες αντικατασταθούν με κελιά.

Τι ήταν το life style;
Ήταν αποτέλεσμα μια εποχής ή διαμόρφωσε την εποχή του;

Η ανόητη κότα της ματαιοδοξίας γέννησε τα πολύχρωμα αυγά του life style ή αυτά έκαναν τις κότες που φτερούγιζαν σε μια Ελλάδα με πίστες και κομμωτήρια;

Τα δάχτυλα σηκώνονται και δείχνουν κάποιους ως υπεύθυνους. Αυτούς που παρέσυραν την ελληνική κοινωνία που τώρα ξαφνικά ωριμάζει. Είναι έτσι;

Στο “Κουτί” μίλησαν πολλοί άνθρωποι του χώρου που επηρέασαν ή επηρεάστηκαν (λίγο ή πολύ) από το φαινόμενο του lifestyle, εκθέτοντας πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις. Μερικές από αυτές :

Σωκράτης Τσιχλιάς- “Διευθυντής περιοδικών Καθημερινής”“Οι άνθρωποι που έχουν δεξιότητα να καβαλούν τα ρεύματα. Αυτοί που κολάκευαν, τώρα πέρασαν απέναντι και πετάνε πέτρες…”

Πόπη Διαμαντάκου -Δημοσιογράφος: “Επιλέχθηκαν πρότυπα αναλώσιμα. αυτό ειναι πρόχειρο, επιφανειακό, ευτελές, αυτό που μπορείς να το πετάξεις.

Κώστας Κουτάγιαρ – Φωτογράφος : “Ο κόσμος δημιουργούσε ένα ψεύτικο όνειρο και το κυνηγούσε χωρίς να το αξίζεί’

Δημήτρης Δανίκας- Δημοσιογράφος : “Μαϊμουδίζανε τα έντυπα ότι γράφουν αδέσμευτα σε σχέση με τα άλλα συντηρητικά έντυπα. είχε φτιαχτεί η πελατεία για αυτά τα περιοδικά”.

Νίκος Ζαχαριάδης- Δημοσιογράφος : “Το μπαλκόνι το έχεις για να βλέπεις τη θέα. Κάποιοι το χρησιμοποιούν και για να πέσουν. Το πως το χρησιμοποιείς είναι δική σου ευθύνη. Υποτιμάμε την ελληνική κοινωνία αν λέμε ότι είναι πρόβατο που παρασύρεται”.

Πέτρος Τατσόπουλος– Συγγραφέας : “Δώσαμε την εντύπωση ότι η ζωή στην Ελλάδα είναι μόνο Μύκονος. Αυτό το μοντέλο που η πλειοψηφία των Ελλήνων μόνο το ονειρεύτηκε, δεν το έζησε”.

Κώστας Βαξεβάνης (κλείνοντας την εκπομπή): 20 χρόνια μετά τη δημιουργία του “ΚΛΙΚ”, η κρίση τέλειωσε βίαια αυτό που ούτως ή άλλως θα τελείωνε ο χρόνος…”.

Δείτε βίντεο από την εκπομπή


Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε