Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ Γιώργου Γαμπρίτσου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο έλεγχος που έγινε από τη νέα διοίκηση και το οικονομικό όφελος μετά τις αποχωρήσεις στελεχών

Την πρώτη του συνάντηση γνωριμίας με τους δημοσιογράφους είχε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Γαμπρίτσος. Για ακόμα μία φορά… ακούστηκαν λόγια μεγάλα που ελπίζουμε πως δεν θα μείνουν ΚΑΙ αυτή τη φορά σε μία κόλλα χαρτί πρακτικών συνέντευξης Τύπου. 

Ο κύριος Γαμπρίτσος αναφέρθηκε στους δύο βασικούς άξονες της νέας διοίκησης της ΕΡΤ, οποίοι είναι ο οικονομικός και διοικητικός εξορθολογισμός καθώς και η επανεξέταση φυσιογνωμίας των καναλιών και του προγράμματος.
Μάλιστα, θέλοντας να τονίσει το έργο της νέας διοίκησης, ο κύριος Γαμπρίτσος είπε ότι μέσα σε δύο μήνες που έχει αναλάβει έγινε καταγραφή του μόνιμου και έκτακτου προσωπικού της ΕΡΤ καθώς και του επιτελούμενου από αυτούς έργου. Χαρακτηριστικά λοιπόν αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την καταμέτρηση αυτή προέκυψε ότι στην κρατική ραδιοτηλεόραση υπάρχουν 3.500 εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου και 1047 με συμβάσεις έργου. 

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσε ο κύριος Γαμπρίτσος, με τη νέα διοίκηση και μετά την αποχώρηση των δύο εντεταλμένων συμβούλων, τη δραστική μείωση του αριθμού των ειδικών συμβούλων, τον περιορισμό των αμοιβών όλων των στελεχών κάτω από το πλαφόν των 5.981 ευρώ το μήνα μικτά σύμφωνα με τον νόμο Παπακωνσταντίνου, τη μείωση σε ποσοστό έως 25% των αμοιβών των υψηλόμισθων συμβάσεων έργου και τον περιορισμό του κόστους εκπομπών και επενδύσεων, επιτεύχθηκε περιορισμός κόστους! 

Σχετικά με το πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ διευκρίνισε ότι η κρατική τηλεόραση δεν ανταγωνίζεται εμπορικά τα ιδιωτικά κανάλια καθώς δεν στοχεύει σε μεγάλο μερίδιο της διαφημιστικής πίτας ενώ σκοπός της είναι να παράγει και εκπέμπει υψηλής ποιότητας ενημερωτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα τα οποία στοχεύουν στο ευρύ κοινό , μπορούν να τύχουν υψηλής τηλεθέασης αλλά δεν έχουν τα διαφημιστικά έσοδα ως αυτοσκοπό! 

Τηλεθεατές είμαστε, οπότε θα δούμε τα «υψηλής ποιότητας ενημερωτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα». Εμείς, είμαστε θετικοί σε κάθε νέα προσπάθεια, αρκεί να αποδειχτεί ότι… δεν μένει στα λόγια. Άλλωστε μετά και το πέρας του διμήνου μπορεί πλέον η νέα διοίκηση στην κρατική ραδιοτηλεόραση να έχει γνώση του τι συμβαίνει.

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε