Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι περικοπές στον ALPHA

Το θολό τηλεοπτικό τοπίο

Είθισται κάθε χρόνο τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, λίγο πριν την επίσημη έναρξη της σεζόν να παρουσιάζουν σε συνέντευξη Τύπου τα προγράμματά τους, τις καινούργιες εκπομπές και σήριαλ. Είναι μία παλαιά «συνήθεια» ετών κατά την οποία τα στελέχη των καναλιών έρχονταν «αντιμέτωπα» με τους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού ρεπορτάζ που μεταξύ «τύρου και αχλαδίου» προσπαθούσαν να βγάλουν καμία είδηση!

Έτσι -κατ’ αλφαβητική σειρά προς αποφυγή παρεξηγήσεων- ALPHA, ΑΝΤ1, ΕΡΤ, MEGA και STAR αλλά και μία χρονιά το ALTER και δύο το ΣΚΑΪ παρουσίασαν στους δημοσιογράφους αλλά και στις διαφημιστικές εταιρείες το πρόγραμμα της σεζόν. Πριν από χρόνια το STAR σταμάτησε να παρουσιάζει το πρόγραμμά του, ίσως επειδή οι αλλαγές που είχε να επιδείξει πια ήταν ελάχιστες σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Φέτος, φαίνεται πως αποχωρεί και ο ALPHA ενώ ακόμα κανείς δεν γνωρίζει τι θα πράξουν τα υπόλοιπα κανάλια. Βέβαια, από τα «στρατηγεία» τους, δηλαδή τα γραφεία Τύπου, υπάρχει άτυπη ενημέρωση ότι οι συνεντεύξεις Τύπου θα γίνουν κανονικά. Αλλά μέχρι τότε, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα με σιγουριά!

Σύμφωνα όμως με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, η παρουσίαση του ALPHA που ήταν να γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου, ματαιώνεται. Το γιατί, ακόμα δεν έχει επίσημα διευκρινιστεί. Στελέχη του καναλιού της Κάντζας υποστηρίζουν ότι η απόφαση έγκειται στο πλαίσιο της «λιτότητας», θεωρώντας ότι είναι προτιμότερο τα χρήματα που θα δίνονταν να κρατηθούν στο ταμείο του καναλιού για να «σωθεί κάποιος εργαζόμενος» όπώς μας είπαν χαρακτηριστικά. Σωστοί στο… οικονομικό συμμάζεμα, όπως υποστηρίζουν! Αλλά…

Αλλά από την άλλη πλευρά οι «κακές γλώσσες» υποστηρίζουν ότι οι υπεύθυνοι του καναλιού θέλουν να αποφύγουν βαρύγδουπες αλλά απραγματοποίητες δηλώσεις, όπως την τελευταία φορά, που λίγο πριν λήξει η προηγούμενη σεζόν ανακοίνωσαν τρία προγράμματα από τα οποία το ένα «Κολωνακιώτισες νοικοκυρές», κατέληξε σε άλλο κανάλι και συγκεκριμένα στον ΑΝΤ1.

Μπορεί το θέμα να είναι πολύ… εσωτερικό, αφορώντας μόνο όλους όσοι ασχολούνται με το τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Αρκεί όμως να σκεφτείτε ότι σε αυτές τις παρουσιάσεις, τίθενται ερωτήματα που αφορούν τους τηλεθεατές και αποσκοπούν στην ενημέρωσή τους. Εφόσον λοιπόν η τηλεόραση αφορά τους τηλεθεατές, η μη-ενημέρωσή τους για το τι πρόκειται να γίνει, ίσως είναι μία απόδειξη για το τι προγραμματίζουν κάποια κανάλια να κάνουν! Απλά, δεν μπορούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις, γιατί πολύ απλά δεν ξέρουν! Το τηλεοπτικό τοπίο είναι πιο θολό από ποτέ. Κι ας είμαστε στην… ψηφιακή εποχή που θέλει «ολοκάθαρη εικόνα και ήχο»!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε