Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 11 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι τηλεθεατές έδιωξαν… τους βούλγαρους!

Γρηγόρης Μελάς |
Οι τηλεθεατές έδιωξαν… τους βούλγαρους!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.07.2011 | 10:51
Πρώτη δημοσίευση: 06.07.2011 | 10:51

Το ότι οι τούρκικες σειρές γνωρίζουν ιδιαίτερη επιτυχία στη χώρα μας, δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε. Είναι καταγεγραμμένο στους πίνακες τηλεθέασης καθώς οι περισσότερες από αυτές σημειώνουν υψηλές τηλεθεάσεις.

Βέβαια, στην αρχή της σεζόν ο ALPHA πρόβαλλε το «Αγιάζι του έρωτα» που δεν πήγε καθόλου καλά και με συνοπτικές διαδικασίες το έκοψαν για να το ξαναφέρουν τώρα στο τηλεοπτικό τοπίο που είναι περίοδος επαναλήψεων. Ωστόσο, στην καθημερινή μάχη το κανάλι της Κάντζας έβαλε και μία άλλη σειρά, βουλγάρικης παραγωγής, τον «Γυάλινο κόσμο». Η οποία όμως… πτώχευσε στους πίνακες τηλεθέασης και με συνοπτικές διαδικασίες ο ALPHA την έβγαλε εκτός προγράμματος. Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι η σειρά δεν ήταν καθόλου… χάλια. Αντίθετα, η σκηνοθεσία, τα πλάνα και το story ήταν αξιοπρεπή σε αντίθεση με κάποιες άλλες, ελληνικές μάλιστα σειρές, όπως οι «Οικογενειακές ιστορίες» που προβάλλονται στο ίδιο κανάλι και που είναι γραμμένες και γυρισμένες με μεγάλη προχειρότητα και «φτήνια»! Το λάθος βέβαια που έκαναν στο κανάλι της Κάντζας είναι ότι ο «Γυάλινος κόσμος» μεταγλωττίστηκε και μάλιστα όχι πετυχημένα. Και στη χώρα μας τουλάχιστον, δεν έχουμε συνηθίσει μεταγλωττισμένες σειρές στο prime time. Βέβαια, αυτό είναι… γερμανική συνήθεια, που φαίνεται ότι θέλουν να επιβάλλουν και στη χώρα μας οι γερμανοί διοικούντες του ALPHA. Ωστόσο το πείραμά τους δεν πέτυχε καθόλου, το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό γύρισε την πλάτη στον «Γυάλινο κόσμο» που ράγισε και έπεσε! Ωστόσο, είναι να απορείς γιατί στο κανάλι της Κάντζας δεν προβάλλουν την εν λόγω σειρά έστω και αργά το βράδυ, λαμβανομένου μάλιστα υπόψη ότι την έχουν πληρώσει και θα μπορούσαν να σεβαστούν τους έστω και λιγοστούς τηλεθεατές που την παρακολουθούσαν. Αντίθετα την έκοψαν ξαφνικά και το πρώτο βουλγάρικο πείραμα στη χώρα μας απέτυχε! Αλλά, θα τονίσουμε ξανά πως απέτυχε και το πρώτο πείραμα πρόχειρα μεταγλωττισμένης σειράς στο prime time.
Γρηγόρης Μελάς


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Λευτέρης Πετρούνιας: Υποκλίθηκε ο πολιτικός κόσμος στον άρχοντα των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας: Υποκλίθηκε ο πολιτικός κόσμος στον άρχοντα των κρίκων
  2. ΣΥΡΙΖΑ:  Ανέβασαν  βίντεο στα social media για να την  πουν  στη ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ: "Ανέβασαν" βίντεο στα social media για να την "πουν" στη ΝΔ
  3. «Παρόμοια εκπομπή με του Γιώργου Μαυρίδη είχα προτείνει κι εγώ στον Alpha, αλλά δεν προχώρησε» «Παρόμοια εκπομπή με του Γιώργου Μαυρίδη είχα προτείνει κι εγώ στον Alpha, αλλά δεν προχώρησε»