Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ποιοι… κρύβονται πίσω από τα τραγούδια για τη Eurovision

Φοβούμενοι τις διαρροές, τους αποκλεισμούς και τα παρατράγουδα, οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ, σοφά πράττοντας, αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν τα υποψήφια τραγούδια.

Έτσι, αμέσως μετά την παράδοση των demo από τις δισκογραφικές εταιρείες, δημοσιοποίησαν αποσπάσματα των τραγουδιών και τα ονόματα όσων… κρύβονται πίσω από αυτά, δηλαδή των δημιουργών τους, που είναι:

1. Τίτλος: Come with me
Ερμηνεία: Κόκκινα Χαλιά
Μουσική: Κόκκινα Χαλιά
Στίχοι: Κόκκινα Χαλιά, Ανδρέας Γαλανόπουλος

2. Τίτλος: The Time is Now
Ερμηνεία: Βαλάντω Τρύφωνος
Μουσική – Στίχοι: Ramström, Magnusson, Vuorinen

3. Τίτλος: Χαμογέλα
Ερμηνεία: Τριημιτόνιο
Μουσική: Νίκος Τερζής
Στίχοι: Βαγγέλης Κωνσταντινίδης

4. Τίτλος: Ιt’s all Greek to me
Ερμηνεία: Αντιγόνη Ψυχράμη
Μουσική: Απόστολος Ψυχράμης
Στίχοι: Δημήτρης S, Gerarg James Borg

5. Τίτλος: Watch my dance
Ερμηνεία: Λούκας Γιώρκας feat. Stereo Mike
Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος
Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη

6. Τίτλος: I Don’t Wanna Dance
Ερμηνεία: Nikki Ponte
Μουσική – Στίχοι: Jonas Saeed – Pia Sjöberg

Η επίσημη παρουσίασή τους θα γίνει σε ειδική εκπομπή που θα προβληθεί την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου στις 20:00 με παρουσιάστρια τη Λένα Αρώνη. Και μπορεί κάποιοι να λένε το φεστιβάλ «πανηγυράκι» αλλά είναι εμφανείς οι λόγοι που επέλεξαν να το προβάλλουν απέναντι στα δελτία ειδήσεων των υπόλοιπων εκπομπών και ως lead in του βραδινού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ. Αν δεν πούλαγε… δεν θα πρόβαλλαν την εκπομπή σε τόσο δύσκολη ώρα με την ελπίδα κιόλας να δώσει νούμερα στο δελτίο με την Έλλη Στάη.

Στην εκπομπή της Τρίτης λοιπόν (κι όχι στις 14 Φεβρουαρίου όπως αρχικά σχεδίαζαν ώστε να μην κλείσουν τους ερωτευμένους στα σπίτια τους) θα παρουσιαστούν τα τραγούδια με το τελικό remix, όπως αυτά γυρίζονται αυτές τις μέρες σε στούντιο της ΕΡΤ.

Σήμερα, Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, γίνεται η μαγνητοσκόπηση των τραγουδιών του συγκροτήματος «Κόκκινα Χαλιά» και της Nikki Ponte. Αύριο Πέμπτη, θα βρεθούν στο στούντιο οι Αντιγόνη Ψυχράμη και Λούκας Γιώρκας feat. Stereo Mike, ενώ μεθαύριο Παρασκευή, τα γυρίσματα ολοκληρώνονται με τη Βαλάντω Τρύφωνος και το συγκρότημα «Τριημιτόνιο».

Αμέσως μετά την εκπομπή θα ξεκινήσει επίσημα κι ο αγώνας των υποψηφίων για να κερδίσουν το… χρίσμα. Ο διαγωνισμός επιλογής του τραγουδιού θα γίνει στις 2 ή 3 Μαρτίου.

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε