Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Ποιοι… κρύβονται πίσω από τον Έκτορα Μποτρίνι;

Πρεμιέρα κάνει την επόμενη βδομάδα το καινούργιο τηλεοπτικό «μαγαζί» του Έκτορα Μποτρίνι το οποίο όμως, θα είναι και ένα κανονικό εστιατόριο που ευελπιστεί ότι θα έχει και τηλεθεατές αλλά και πελάτες.

Τηλεοπτικά οι πόρτες του «Botrini’s Project» θα ανοίξουν για τους τηλεθεατές την Τετάρτη 30 Μαρτίου στις 9 το βράδυ. Ο γνωστός σεφ έχει επιλέξει 12 άνεργους τους οποίους θα τους μάθει με τα μυστικά της μαγειρικής και θα τους δώσει δουλειά στο εστιατόριό του.

Ποιοι είναι όμως οι συνεργάτες του Έκτορα Μποτρίνι που θα αναλάβουν ως «καθηγητές» να εκπαιδεύσουν τους συμμετέχοντες; Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο του ALPHA, είναι οι:

Καθηγητές

-Ο Παύλος Μανώλας έχει σπουδάσει χημεία τροφίμων στην Μπολόνια και είναι εξαιρετικός γνώστης της Γαλλικής και της Ιταλικής κουζίνας. Παρακολούθησε σεμινάρια ζαχαροπλαστικής και έχει ειδικευθεί σε θαλασσινά και ζυμαρικά.

Εργάστηκε ως σεφ σε πολλά εστιατόρια της Ιταλίας αλλά και της Ελλάδας.

Οι διακρίσεις του είναι πολλές και περιλαμβάνουν 2 Χρυσούς Σκούφους καθώς και βραβεία σε διαγωνισμούς μαγειρικής σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η τεράστια παέλια του με 3,5 μέτρα διάμετρο και βάρος 1,85 τόνoυς προτάθηκε για το βραβείο Γκίνες το 1994.

-Ο Πέτρος Καλεβρόσογλου, σπούδασε τουριστικά και μαγειρική – ζαχαροπλαστική, ενώ έχει διατελέσει ως σεφ σε γκουρμέ εστιατόρια και μεγάλα ξενοδοχεία της Ελλάδας και όχι μόνο. Η αγάπη του για τη μαγειρική τον έφτασε ως το ξενοδοχείο Ritz του Παρισιού, όπου παρακολούθησε σεμινάρια γαλλικής κουζίνας.

Sous Chefs

-Ο Θοδωρής Ρουβάς βρίσκεται στο πλευρό του Έκτορα Μποτρίνι για περισσότερο από δύο χρόνια. Είναι 25 ετών και κατάγεται από την Κέρκυρα. Δούλεψε ως βοηθός σεφ στο ARTΟ2 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα της Θεσσαλονίκης και φυσικά στο Etrusco, στην Κέρκυρα. Αποφοίτησε από σχολή μαγειρικής και από τότε έχει εργαστεί ως βοηθός σεφ σε διάφορα εστιατόρια, μέχρι να γίνει ένας από τους πιστούς βοηθούς του Έκτορα Μποτρίνι.

-Ο Κωστής Σβεντζούρης είναι 28 ετών και κατάγεται από την Αθήνα. Σπούδασε σε σχολή μαγειρικής και μιλάει αγγλικά και ισπανικά. Η επαγγελματική του εμπειρία δεν περιορίζεται μόνο στα ελληνικά σύνορα, καθώς έχει μαθητεύσει και στο εστιατόριο του Μαρτίν Μπερασατένγκι στο Σαν Σεμπαστιάν στην Ισπανία. Συνεργάζεται με τον Έκτορα Μποτρίνι, ως βοηθός σεφ στο Etrusco, από τον Οκτώβριο του 2008.

Από την Τετάρτη λοιπόν θα παρακολουθήσουμε τους διαγωνιζόμενους να προσπαθούν να μάθουν τι εστί… κατσαρολικό και τι μαγείρεμα. Πάντως να είστε σίγουροι ότι τα… μαχαίρια θα έχουν την τιμητική τους στο καινούργιο πρόγραμμα του ALPHA!

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε