Τρίτη, 7 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ποιος κέρδισε; Καπουτζίδης ή Κορομηλά;

 Μάλλον τις Κυριακές θα… φουντώσει το DVD!

Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή χθες βρέθηκαν αντιμέτωπα τα δύο προγράμματα: το «Just the two of us» με το «Big Brother». Από τη μία ο Γιώργος Καπουτζίδης με το talent show και από την άλλη η Ρούλα Κορομηλά με το ριάλιτι.

Ποιος κέρδισε σε αυτή τη μάχη της τηλεθέασης;

Το «Just the two of us» βγήκε ολοκάθαρα νικητής αφήνοντας το «Big Brother» πολύ πίσω παρά τη διπλή αποχώρηση των «εγκλείστων» και τις ίντριγκες που προσπάθησε να κάνει ο «Μεγάλος Αδερφός».

Από τις 9 έως τις 11 και τέταρτο το βράδυ, που τα δύο προγράμματα βρέθηκαν αντιμέτωπα και ολοκληρώθηκε η προβολή του ριάλιτι, στο γενικό σύνολο το «Just the two of us» έκανε «βρώμικο» μέσο όρο 25,2 ενώ το «Big Brother» σημείωσε 13,7.

Κατά τα άλλα, πρέπει να σημειώσουμε ότι το χθεσινό δεύτερο live του «Just the two of us» δεν ήταν ό,τι καλύτερο και κατάφερε να κερδίσει τον ανταγωνιστή του μόνο γιατί «στους τυφλούς… βασιλεύει ο μονόφθαλμος». Δικαιολογημένα οι περισσότεροι τηλεθεατές δεν έχουν μάτια για το ριάλιτι του ALPHA αφού ορισμένοι από τους «εγκλείστους» είναι για να… σπας την τηλεόραση. Αρκετά όμως από όσα γίνονται στο talent show του MEGA σε κάνουν να θες να την κλείσεις.

Κατ’ αρχάς η κριτική επιτροπή πρέπει να συνεννοηθεί μεταξύ της. Όχι για να μην έχουν τόσο μεγάλες αριθμητικές αποκλίσεις στις βαθμολογίες τους βάζοντας ο ένας πέντε κι ο άλλος οκτώ, αλλά για το τι ψάχνουν. Άλλος ακούει τη νότα και άλλος δίνει σημασία στο… ταμπεραμέντο. Δικαιολογημένα μεν, ο κάθε ένας έχει τη δική του άποψη, αδικαιολόγητα δε, φαίνεται ότι είναι εντελώς ασυντόνιστοι!

Βέβαια, από τα βασικότερα προβλήματα του τηλεοπτικού προϊόντος είναι ο φωτισμός (κάποιος να ανάψει τα φώτα πριν αρχίσει να σκουντουφλά ο ένας διαγωνιζόμενος πάνω στον άλλον!) και ο ήχος! Κανόνας: δεν γίνεται διαγωνισμός τραγουδιού χωρίς καλό ήχο! Τα σκηνοθετικά λάθη που ακούς κάποιον να μιλά και περιμένεις πόοοοτε θα τον δείξουν πλάνο -και πρέπει να οφείλονται στις λιγότερες απ’ όσες χρειάζονται κάμερες- συγχωρούνται! Ο ήχος όμως… δεν! Άλλοτε ακούγεται ο διαγωνιζόμενος, άλλοτε ο «προπονητής» κι άλλοτε προσπαθείς να ακούσεις και τους δύο!

Επίσης, είναι σαφές ότι στο MEGA προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλοι περνούν υπέροχα. Το ρόλο αυτό μάλιστα φαίνεται ότι έχει αναλάβει ο Δημήτρης Ουγγαρέζος που δεν σταματά λεπτό να κάνει προσπάθειες να κερδίσει πλάνα. Καλό όμως είναι να σταματήσει να εκτίθεται τόσο πολύ. Κι άλλοι αγάπησαν την κάμερα αλλά καλό είναι να έχει μέτρο πριν καεί… από την υπερπροσπάθεια της προβολής!

 

Όσο για το καλό κλίμα είναι ολοφάνερο πως αρκετοί διαγωνιζόμενοι «στραβώνουν» και αν δεν ήταν ο φιλανθρωπικός σκοπός μάλλον θα είχαμε πολλά παρατράγουδα. Δικαιολογημένα οι άνθρωποι με αυτά που ακούνε… συγκρατούνται για να μην αντιδράσουν! Άλλωστε η επιτροπή, μεταξύ των αρκετών λαθών που κάνουν, άλλοτε κρίνουν τους διαγωνιζόμενους κι άλλοτε δεν σταματούν να λένε καλά λόγια για τους «προπονητές». Κι εκεί χάνεται για ακόμα μία φορά… η ιδέα του τηλεοπτικού προϊόντος.

Ευτυχώς, υπάρχει κι ο Γιώργος Καπουτζίδης που σώζει αρκετές φορές τις «κοιλιές» που δημιουργούνται. Το ότι είναι βασικό ατού της επιτυχίας, αποδείχτηκε χθες που στην αρχή, κουρασμένος όπως πρέπει να ήταν και μέχρι να πάρει μπρος, το talent show ήταν… για να κλείσεις την TV. Μετά ήρθαν οι ατάκες του, τα σχόλιά του και το προϊόν σώθηκε.

Έως πότε; Μέχρι είτε να… επιδιορθωθεί το ίδιο, είτε μέχρι να υπάρξει άλλο πρόγραμμα, έστω και μονόφθαλμο! Πάντως, πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι υπάρχει κι ένα μηχάνημα –το γνωστό σε όλους DVD- που έχει πολλές φορές αποδειχτεί σωτήρια λύση για τα ανιαρά τηλεοπτικά προγράμματα!

Τέλος, για να αναφέρουμε και τους καθαρούς μέσους όρους, το «Just the two of us» σημείωσε μέσο όρο τηλεθέασης 29 στο γενικό σύνολο και 30,4 στο νεανικό κοινό.

Ενώ, οι καθαροί μέσοι όροι τηλεθέασης για το «Big Brother» είναι 14,5 στο γενικό σύνολο και 16,5 στο νεανικό κοινό.

Γρηγόρης Μελάς

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε