Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Πρώην υπουργός ανεβάζει όπερα στο Μέγαρο με την Λοτσάρη

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γεωργίας και αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Θεόδωρος Στάθης, περνά από τα έδρανα της βουλής, στον μαγικό κόσμο της μουσικής.

Ο κ. Στάθης συνέθεσε πάνω σε λιμπρέτο που αφορά στην “Αντιγόνη” του Σοφοκλή και στις 30 Μαρτίου θα καλωσορίσει το κοινό του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μία και μοναδική παράσταση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και τα έσοδά της θα διατεθούν στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Όπως γράφουν στην εφημερίδα “Espresso” η Σάσα Σταμάτη και η Σμ. Μιχαλιτσιάνου, τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο διάσημος Αμερικανός Lee Breener, ενώ η χορογραφία είναι της συζύγου του υπουργού, Έρσης Πήττα.

“Θεωρώ τα μηνύματα της Αντιγόνης πάρα πολύ σημαντικά, γιατί αναφέρονται στον τρόπο που ασκεί κανείς εξουσία και στις συνέπειες της άσκησης εξουσίας στον κάθε πολίτη και στο σύνολο”, δηλώνει ο υπουργός. “Οι Έλληνες πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με την ελληνική τραγωδία γιατί είναι σε θέση να μεταφέρουν τα μηνύματά τους πολύ πιο έντονα”, συμπληρώνει ο κ. Στάθης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.zappit.gr

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε