Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Σε λουκέτο καταδικάζονται ο ΔΟΛ, Το Βήμα και Τα Νέα

Σε λουκέτο καταδικάζονται ο ΔΟΛ, Το Βήμα και Τα Νέα

Στραγγαλίζεται ο ΔΟΛ. Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου, που απέρριψε το αίτημα των εργαζομένων και δεν επέτρεψε την απελευθέρωση τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο κατατίθενται τα έσοδα, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να αγοραστεί χαρτί για την έκδοση των εφημερίδων, υπάρχει κίνδυνος να λειτουργήσει ως χαριστική βολή.

Ετσι οι ιστορικές εφημερίδες “Το Βήμα” και “Τα Νέα” κινδυνεύουν πλέον να σταματήσουν να εκδίδονται σε λίγες ημέρες λόγω έλλειψης χαρτιού, ενώ με λουκέτο απειλείται ο ραδιοφωνικός σταθμός “Βήμα FM”, καθώς και οι άλλες δραστηριότητες του κραταιού ως πρόσφατα συγκροτήματος.

Οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι εργαζόμενοι δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να αγωνίζονται ώστε να αποτρέψουν το μοιραίο, το οποίο θα αποτελέσει εκτός των άλλων και τεράστιο πλήγμα για την ελευθερία της έκφρασης, την πολυφωνία και τη δημοκρατία στη χώρα μας. Γι΄ αυτό κινητοποιούνται αναζητώντας τρόπους να κρατήσουν ζωντανές κυρίως τις εφημερίδες.

Το επόμενο στάδιο των εξελίξεων στο ΔΟΛ θα γραφτεί πάλι στις δικαστικές αίθουσες σε ένα μήνα περίπου. Το δικαστήριο θα αποφανθεί για την αίτηση των τραπεζών να τοποθετηθεί ειδικός διαχειριστής, ο οποίος θα αναλάβει την αποτίμηση της περιουσίας του ΔΟΛ και στη συνέχεια την πώληση, είτε στο σύνολό της, είτε τμηματικά.

Αν ως τότε δεν μεσολαβήσει κάποιος από μηχανής Θεός, γιατί το πολιτικό σύστημα αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόμα και για τη σωτηρία και εξυγίανση των Μέσων Ενημέρωσης συνολικά στη χώρα μας, τότε ο ΔΟΛ θα αποτελέσει παρελθόν, περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι θα βρεθούν άνεργοι και τα ιμάτια ενός ιστορικού συγκροτήματος θα διαμοιραστούν σε όποιον ενδιαφερθεί να τα αγοράσει.

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε