Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ η υπόθεση με τους… μεταμφιεσμένους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με την υπόθεση των δύο δημοσιογράφων, οι οποίοι κατηγορούνται πως μεταμφιέστηκαν και παρακολούθησαν τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, στη Νέα Υόρκη, ασχολήθηκε σήμερα το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της Ένωσης Συντακτών.

Ο λόγος για τους Δημήτρη Σουλτογιάννη και Θάνο Δημάδη, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει ως ανταποκριτές των καναλιών Star και Alpha αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, τα αρμόδια Πειθαρχικά Συμβούλια θα διερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση με βάση τους κανόνες δεοντολογίας.

Η είδηση “έσκασε” αργά το βράδυ της Κυριακής (19.09.2016) όταν τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου ανέφερε πως δυο Έλληνες δημοσιογράφοι, ανταποκριτές του Alpha και του Star στις ΗΠΑ συνελήφθησαν γιατί φορώντας περούκες, καπέλα και γυαλιά «παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ» και «έφτασαν μάλιστα στο σημείο να πλαστογραφήσουν την υπογραφή συνεργάτη του κ. Παππά στο ξενοδοχείο Westing Grand Central και να χρεώσουν μικρογεύμα στο δωμάτιό του. (…) Οι δυο δημοσιογράφοι δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του Έλληνα πρωθυπουργού που αναμένεται στη Νέα Υόρκη. (…) Και οι δύο αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, και σύμφωνα με πληροφορίες εναντίον τους πρόκειται να ασκηθεί δίωξη για πλαστογραφία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε