Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Συναγερμός στον ΑΝΤ1 για τον Παπαδάκη- Όλο το παρασκήνιο

Συναγερμός στον ΑΝΤ1 για τον Παπαδάκη- Όλο το παρασκήνιο

Μπορεί ο Γιώργος Παπαδάκης να παρέμεινε στον αέρα για ακόμα μία βδομάδα από τον αρχικό προγραμματισμό, αλλά η συνάντηση με στελέχη του ΑΝΤ1 για το τι θα γίνει την επόμενη σεζόν, δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί.

Ο λόγος βέβαια, δεν είναι ότι στο κανάλι του Αμαρουσίου… αδιαφορούν! Δεν θα μπορούσαν άλλωστε, αφού γνωρίζουν καλά ότι ο γνωστός δημοσιογράφος είναι αυτός που κρατά ψηλά τη σημαία της ενημέρωσης για το σταθμό, σημειώνοντας καθημερινά υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Οι σχέσεις του Παπαδάκη με τα στελέχη αλλά και με την ιδιοκτησία του ΑΝΤ1 είναι πολύ καλές αφού όλες οι πλευρές είναι ευχαριστημένες από την πολύχρονη συνεργασία τους. Ωστόσο, είναι η πρώτη χρονιά που ο Παπαδάκης ετοιμάζεται να φύγει για τις καλοκαιρινές διακοπές του και είναι… στον αέρα, δεν δεσμεύεται δηλαδή από κάποιο συμβόλαιο και δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει την επόμενη σεζόν.

Έτσι, αποφάσισε χθες να στείλει ένα… ηχηρό μήνυμα, που όπως αποδείχτηκε, έπιασε τόπο, αφού αμέσως σήμανε συναγερμός και όπως φαίνεται, επισπεύδονται οι διαδικασίες. Συγκεκριμένα, χθες το πρωί, με την έναρξη της εκπομπής «Πρωινό ΑΝΤ1» ο δημοσιογράφος είπε πως «εμείς για λίγες μέρες ακόμα θα είμαστε εδώ. Για λίγες μέρες εγώ, γιατί φεύγω για καλοκαίρι, γιατί τα παιδιά θα μείνουν εδώ. Εμείς δεν ξέρουμε αν θα είμαστε εδώ. Δεν έχει σημασία, η ζωή προχωράει, συνεχίζεται. Και τα όμορφα πράγματα έχουν κάποια στιγμή και μία αρχή και ένα τέλος. Έστω και αν ξεκίνησαν το 1988, μπορεί να τελειώσουν το 2012. Αυτό δεν εξαρτάται μόνο από τη μία πλευρά, εξαρτάται και από την άλλη. Έτσι δεν είναι; Άλλωστε το σημαντικό για τους ανθρώπους που κάνουν τηλεόραση δεν είναι η δική τους ιστορία και οι δικές τους ειδήσεις, αλλά οι ειδήσεις τις οποίες μπορούν να εκμαιεύσουν, τις ειδήσεις που μπορούν να αξιολογήσουν σωστά και αυτό θα κάνουμε κι εμείς μέχρι την τελευταία στιγμή που θα είμαστε εδώ». Η έντονη αυτή δυσαρέσκεια που εξέφρασε, ήταν αρκετή για να πιέσει τα πράγματα και να επισπεύσει τις διαδικασίες.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, αμέσως μετά την εκπομπή, στέλεχος του σταθμού, επικοινώνησε με το Γιώργο Παπαδάκη και τον διαβεβαίωσε πως τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για να συζητήσουν τι μέλλει γενέσθαι. Βέβαια, ο λόγος που έχει καθυστερήσει αυτή η συνάντηση είναι επειδή στο κανάλι του Αμαρουσίου αυτήν την περίοδο προσπαθούν να δουν τι θα γίνει με το καλοκαιρινό «Πρωινό ΑΝΤ1» που, όπως σας αποκαλύψαμε από χθες μέσα από το Newsit, αναβάλλει την πρεμιέρα του για –καλώς εχόντων των πραγμάτων- τις 23 Ιουλίου. Επίσης, αυτό που θέλουν να ξεκαθαρίσουν στο κανάλι του Αμαρουσίου πριν από τη συνάντησή τους με το δημοσιογράφο είναι το τι χρήματα θα μπορέσουν να διαθέσουν την επόμενη σεζόν για το «Πρωινό ΑΝΤ1».

Ωστόσο, στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι όπως είναι φυσικό, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν και στο τηλεοπτικό τοπίο, είναι μεν σίγουρο ότι θα υπάρξει μείωση στο κόστος της εκπομπής αλλά σκοπός του ΑΝΤ1 είναι να μην υπάρξουν εκπτώσεις στην ποιότητα της εκπομπής, αφού θέλουν να συνεχίσει να ηγείται στη μάχη των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών. Επίσης, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει και μείωση στην αμοιβή του «πατριάρχη των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών», αλλά σε λογικά επίπεδα και χωρίς να δυσαρεστήσουν το δημοσιογράφο που αντιλαμβάνεται βέβαια, τις… επιταγές των καιρών.

Έτσι, μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών αλλά είναι σίγουρο ότι σε αυτήν δεν θα «δώσουν τα χέρια» καθώς οι εκκρεμότητες θα είναι πολλές. Ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι και οι δύο πλευρές θέλουν να συνεχίσουν την πετυχημένη συνεργασία τους, οπότε αναμένεται οι εξελίξεις να είναι θετικές για το κανάλι και το δημοσιογράφο αλλά και για τους τηλεθεατές που επί σειρά ετών παρακολουθούν το Γιώργο Παπαδάκη επί τω έργω!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε