Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Tα «Πρόσωπα» βρήκαν το πρόσωπο που θα τα παρουσιάσει

Tα «Πρόσωπα» βρήκαν το πρόσωπο που θα τα παρουσιάσει

Ποιος αναλαμβάνει (μετά την Τσαπανίδου, Τσουκαλά και τις φήμες για Κορομηλά και Παπαδόπουλο) οικοδεσπότης της φετινής διοργάνωσης των τηλεοπτικών βραβείων

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα από την ΕΡΤ το ποιο πρόσωπο θα παρουσιάσει φέτος τα τηλεοπτικά βραβεία «Πρόσωπα».

Όπως σας είπαμε και σε προηγούμενο άρθρο του Newsit, το πρόσωπο είναι άντρας και ΔΕΝ είναι από την ΕΡΤ, βάζοντας έτσι τέλος στις φήμες που ήθελαν να παρουσιάσει τα βραβεία η Ρούλα Κορομηλά και ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

Στο σημείο αυτό αξίζει να θυμηθούμε τα προβλήματα που αντιμετώπισε φέτος ο σημαντικός για τα τηλεοπτικά δρώμενα θεσμός. Και είναι πράγματι σημαντικός αφού εξαιτίας της διοργάνωσης δίνεται η ευκαιρία να βρεθούν και να βραβευθούν οι «πρωταγωνιστές» του τηλεοπτικού τοπίου.

Στην αρχή, σύμφωνα με το σύστημα… ρολόι (της εναλλαγής δηλαδή στα τηλεοπτικά κανάλια) την παρουσίαση ήταν να αναλάβει φέτος το τηλεοπτικό κανάλι ALTER. Το κανάλι του Μπουρναζίου όμως δήλωσε… ανικανότητα αφού δεν διαθέτει τον κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό για τέτοια διοργάνωση. Έτσι, την παρουσίαση ανέλαβε η ΕΡΤ που μάλιστα τα είχε και σε αποκλειστικότητα μέχρι να εφαρμοστεί το σύστημα «ρολόι»!

Μετά άρχισε η προσπάθεια ανεύρεσης του προσώπου που θα μπορούσε να παρουσιάσει τη διοργάνωση. Τα στελέχη της ΕΡΤ μαζί με το διευθυντή του περιοδικού «TV Έθνος» Αντώνη Πρέκα, πρότειναν να αναλάβει την παρουσίαση η Πόπη Τσαπανίδου η οποία απεδέχθη την πρόταση. Όταν όμως η δημοσιογράφος αποχώρησε από την κρατική τηλεόραση, αυτόματα ακυρώθηκε ο ρόλος της και οι διοργανωτές ξεκίνησαν πάλι τον αγώνα των επαφών. 

Όπως σας είχε αποκαλύψει πρώτο το Newsit, στη συνέχεια έγινε πρόταση στην Μπήλιω Τσουκαλά που ανήκει στο δυναμικό της ΕΡΤ. Η δημοσιογράφος όμως, λόγω φόρτου εργασίας αρνήθηκε να παρουσιάσει τα βραβεία. Κι έτσι… ο αγώνας συνεχίστηκε.

Στο τραπέζι των προτάσεων έπεσαν γύρω στα πέντε ονόματα που δεν ανήκουν στο δυναμικό της ΕΡΤ. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και το όνομα της Ρούλας Κορομηλά αλλά δεν ήταν η προτεραιότητα των διοργανωτών. Η πρώτη επιλογή ήταν ο Χρήστος Φερεντίνος στον οποίο έγινε η πρόταση και την οποία αποδέχθηκε. Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, η μόνη… εκκρεμότητα ήταν να δεχθεί και το κανάλι με το οποίο ο παρουσιαστής έχει συμβόλαιο (δηλαδή ο ΑΝΤ1) να παρουσιάσει τα «Πρόσωπα». 

Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες του Newsit ο ΑΝΤ1 αργά χθες το βράδυ είπε στον Φερεντίνο το ΟΚ, οπότε το μόνο που απομένει είναι να ανακοινωθεί και επίσημα από την ΕΡΤ ότι παρουσιαστής της φετινής απονομής των βραβείων «Πρόσωπα» θα είναι ο Χρήστος Φερεντίνος.

Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε το… παράξενο της φετινής διοργάνωσης σε σχέση με τον παρουσιαστή. Ότι δηλαδή τα βραβεία θα παρουσιάσει ένα πρόσωπο που ανήκει σε κανάλι που δεν λαμβάνει επίσημα μέρος στα βραβεία. Κι αυτό γιατί ο ΑΝΤ1 απέχει -χωρίς ποτέ να έχει διευκρινίσει τους λόγους- από τα επίσημα βραβεία (δηλαδή της κριτικής επιτροπής) ενώ αρκετά πρόσωπα από το κανάλι του Αμαρουσίου βραβεύονται -και παρευρίσκονται- στις κατηγορίες των «αγαπημένων» που ψηφίζονται δηλαδή από τον κόσμο. Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε την… εκδικητικότητα (ας μας επιτραπεί η έκφραση αλλά αυτό αποδεικνύουν τα γεγονότα) της κρατικής τηλεόρασης απέναντι στην Πόπη Τσαπανίδου που ήταν και η πρώτη τους επιλογή. Ενώ επιλέγουν πλέον πρόσωπο από άλλα κανάλια, εντούτοις δεν ξαναγυρνούν στην Τσαπανίδου αφού μάλλον έχουν… πληγωθεί από την αποχώρησή της.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι το «Τιμητικό βραβείο» θα απονεμηθεί φέτος στον Γιώργο Κωνσταντίνου ενώ η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα, με πιθανότερες ημερομηνίες 12 ή 19 Απριλίου.

 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε