Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Τα ιδιωτικά κανάλια προειδοποιούν την κυβέρνηση: Θα χαθούν 1.000 θέσεις εργασίας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI - ΑΡΧΕΙΟ
ΦΩΤΟ EUROKINISSI - ΑΡΧΕΙΟ

Απάντηση στο non paper της κυβέρνησης έδωσε με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΙΤΗΣΕΕ ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι οι εργαζόμενοι στα κανάλια είναι 15.000.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι με τον νέο νόμο που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες και τα 400 άτομα ανά κανάλι που αυτός υπαγορεύει, από τους τωρινούς 2.639 εργαζόμενους, με μαθηματική ακρίβεια θα χάσουν τη δουλειά τους 1.000 άνθρωποι.

Στην ανακοίνωση επίσης επισημαίνεται ότι τα κανάλια μέλη της τηρούν την εργατική νομοθεσία, και χρησιμοποιούν –όπως πολλές επιχειρήσεις και το Δημόσιο- ευέλικτες μορφές εργασίας όπου χρειάζεται, καθώς η ελληνική νομοθεσία δεν τις απαγορεύει.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ σημειώνει ότι εάν ο αριθμός των καναλιών μειωθεί σε τέσσερις σταθμούς, θα μειωθεί ανάλογα και το παραγόμενο περιεχόμενο και έτσι, το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι χρειάζονται 400 άτομα ανά κανάλι δεν στέκει, καθώς το συνολικό προσωπικό που χρειάζεται αντίστοιχα της δεδομένης παραγωγής, είναι σταθερό.

Τέλος, η ΕΙΤΗΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει την προπαγάνδα την οποία χρησιμοποιεί, για να θολώσει, όπως σημειώνεται, τα νερά και να αποκρύψει την πραγματική διάσταση των σχεδιασμών της απειλώντας τη Δημοκρατία, καταργώντας τον πλουραλισμό και τους κανόνες λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς.
 

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε