Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Τα καλύτερα, τα ακούς… στους διαδρόμους της ΕΡΤ! (Μέρος 2ο)

Τα καλύτερα, τα ακούς… στους διαδρόμους της ΕΡΤ! (Μέρος 2ο)

Αν και ήταν να βάλω τον τίτλο «Καζάνι που βράζει η ΕΡΤ», εντούτοις είπα ότι είναι καλύτερα ο τίτλος «Τα καλύτερα, τα ακούς… στους διαδρόμους της ΕΡΤ! (Μέρος 2ο)», γιατί όπως φαίνεται, θα ακολουθήσουν πάρα πολλά ακόμα μέρη!

Πάμε λοιπόν να δούμε τις τελευταίες εξελίξεις στην κρατική τηλεόραση.

Κατ’ αρχάς, ανοίγεις μία πόρτα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής… και δεν ξέρεις ποιον θα βρεις να κάθεται. Γιατί άλλον αφήνεις το βράδυ, κι άλλον βρίσκεις το πρωί. Στους διαδρόμους όμως, ακούς και μαθαίνεις, όπως πάντα, τα καλύτερα.

Πριν από λίγες μέρες λοιπόν, με απόφαση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ, Νίκου Σίμου, απηλλάγη από τη θέση του διευθυντή ειδήσεων ο Γιώργος Κογιάννης και στη θέση του τοποθετήθηκε ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής, Στράτος Μπαλής. Η απόφαση αυτή μάλιστα, ανέβηκε και στη Διαύγεια με τον τίτλο «ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΣΤΟΝ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ ΜΠΑΛΗ ΑΠΟ 04/092012»
Ενώ λοιπόν ο Μπαλής δικαιολογημένα γνώριζε ότι είναι ο διευθυντής ειδήσεων, χθες πληροφορηθήκαμε –ανεπίσημα, αλλά από έγκυρες πηγές- ότι τη θέση πρόκειται να αναλάβει ο Βασίλης Θωμόπουλος. Και το τι λέγεται στους διαδρόμους, δεν περιγράφεται…!

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπήρξε έντονη κόντρα μεταξύ των κυβερνόντων κομμάτων, ενώ το ένα από αυτά μάλιστα, δεν είχε καμία πληροφόρηση για την τοποθέτηση του Μπαλή και αποφάσισε να τοποθετήσει το Θωμόπουλο. Στους διαδρόμους λοιπόν, λέγεται ότι στο άκουσμα της είδησης αυτής, ο Μπαλής δεν χάρηκε καθόλου. Λογικό…! Βέβαια, στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι στους διαδρόμους λέγεται ότι αν τη θέση τολυ διευθυντή ειδήσεων αναλάβει ο Βασίλης Θωμόπουλος, τότε ο Στράτος Μπαλής θα αναλάβει αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ. Για αυτό σας λέω: ανοίγεις μία πόρτα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής… και δεν ξέρεις ποιον θα βρεις να κάθεται. Προχθές καθόταν ο Κογιάννης, χθες ο Μπαλής, σήμερα ο Θωμόπουλος και αύριο… ίδωμεν!

Στους διαδρόμους επίσης του ραδιομεγάρου, συζητούν πάρα πολύ και για την καινούργια εκπομπή που ετοιμάζουν, το «Συμβαίνει τώρα». Όπως σας έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα του Newsit, τα στελέχη της ΕΡΤ πραγματοποιούν καθημερινά πρόβες με τους δύο παρουσιαστές της εκπομπής, Βασίλη Μπεσκένη και Ανθή Σαλαγκούδη. Τα αποτελέσματα δε, (όπως λένε στους διαδρόμους) δεν είναι και τα καλυτερότερα. Από τη μία που οι δύο δεν φαίνεται να δένουν ως ζευγάρι, από την άλλη η όχι και τόσο μεγάλη εμπειρία τους σε live εκπομπή απαιτήσεων όπως είναι το ύφος του «Συμβαίνει τώρα», δημιουργούν σχόλια στους διαδρόμους και όπως λέγεται, άγχος στα στελέχη της ΕΡΤ, αφού τη Δευτέρα η εκπομπή πρέπει να βγει στον αέρα. Ο «μηχανισμός» της εκπομπής σε όλα τα υπόλοιπα είναι έτοιμος και δουλεύει όπως πρέπει. Για να καταλάβετε, έγιναν αλλαγές και στο σκηνικό που ήταν για έναν παρουσιαστή και που πλέον μπορεί να φιλοξενήσει και τους δύο. Αν βγουν κι οι δύο, γιατί τα σχόλια έχουν φύγει από τους διαδρόμους και έχουν φτάσει μέχρι… αρκετά μακριά από το ραδιομέγαρο. Σήμερα πάντως, θα γίνει μία ακόμα πρόβα και μάλιστα έχει ζητηθεί το… ντοκουμέντο αυτής (δηλαδή το DVD) να φύγει από την Αγία Παρασκευή και να πάει σε κάποιο… γραφείο, για να ελεγχθεί κατά πόσο είναι αληθινά όσα ακούγονται στους διαδρόμους. Έτσι, οι οριστικές αποφάσεις, για το τι θα γίνει με το «Συμβαίνει τώρα» θα ληφθούν αύριο και θα τα μάθουμε… από τους διαδρόμους! Όπου εκεί, όπως είπαμε, ακούς και μαθαίνεις… τα καλύτερα!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε